Sözlük Kedi Tırnağı Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Kedi Tırnağı Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

02.09.2021 - 02:00 | Son Güncellenme:

Doğaya baktığımız zaman çok farklı bitkileri görmek mümkündür. İnsanlar farklı ve güzel görünümlü bitkileri daha çok sevmektedirler. Kedi tırnağı bitkisi de bu türden bir bitki olarak dikkat çekmektedir. Çok hoş bir görünümü olduğunu söyleyebiliriz. Sizler için Kedi tırnağı çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.

Kedi Tırnağı Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir

Kedi tırnağı bitkisi birçok yerde karşımıza çıkan bir bitkidir. Ancak çoğu kişi bu çiçeğin ismini bilmez. Güzel görünümü sayesinde herkesin ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Kedi tırnağı bitkisini yetiştirmek isteyenlerin doğru bir bakım uygulaması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kedi Tırnağı Çiçeği Nedir?

Kedi tırnağı çiçeği halk arasında ipek çiçeği olarak bilinmektedir. Rengarenk yapısı ile görenleri adeta büyülemektedir. Susuzluğa dayanıklı olan bu bitki semizotugiller familyasına aittir. Kedi tırnağı çiçeğinin her sene yenilendiği görülmektedir. Yani solan çiçekler dökülerek yeni tohumları ortaya çıkarmaktadır. Diğer sene bu tohumlar açarak tekrar eski haline kavuşmaktadır.

Güzel bir görünümü olan kedi tırnağı çiçeği çok sayıda kişinin favori çiçekleri arasında yer almaktadır. Bulunduğu ortama güzellik katan bu çiçek mutlu olmanıza katkı sağlamaktadır.

Bakımı Nasıl Yapılır ve Özellikleri Nelerdir?

Kedi tırnağı çiçeği suyu çok sevmez. Güneşe ise doyması lazımdır. İyi bir toprak, az su ve bolca güneş ile bu çiçeğe kolayca bakabilirsiniz.

Haberin Devamı

Haziran ve Eylül aylarında kedi tırnağında bolca çiçek bulunur. Güneşi sever, hafif kumlu ve az gübreli topraklarda yetişir.