Sözlük Konfederasyon Nedir? Konfederasyon TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Konfederasyon Nedir? Konfederasyon TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

05.08.2021 - 14:30 | Son Güncellenme:

Konfederasyon kelimesi ile çok sık karşılaşılır ancak tam olarak ne anlama geldiği bilinmez. Peki, konfederasyon nedir? Konfederasyon TDK sözlük anlamı ne demek tüm detayları ile derledik.

Konfederasyon Nedir Konfederasyon TDK Sözlük Anlamı Ne Demek

 Kökeni Fransızca olan Konfederasyon kelimesi aynı zamanda uluslararası çapta bir kelime olarak öne çıkar. Anlamı itibarı ile aynı zamanda Türkçede oldukça fazla kullanılan bir sözcük olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

 Konfederasyon Nedir?

 Birden fazla ülkenin genel olarak dışişleri ve savunma konusunda, federasyona göre biraz daha ılımlı bağımlılık içerisindeki ortaklık Konfederasyon olarak bilinmektedir. Özellikle ulusal çapta pozitif ve yönetim ortaklığı izlenirken, bölgesel yönetimler de bağımsızlığın ele alındığı bir topluluktur.

 Konfederasyon TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit konfederasyon kelimesi, ülkelerin genelde politik ve yönetim açısından ılımlı bir topluluk oluştururken, bölgesel açıdan bağımsızlık elde ettiği toplulukların şeklinde ifade edilebilir. Aynı zamanda çeşitli ortaklık durumlarının kümeleşmesi şeklinde anlatılabilir. Özellikle sendikaların kümeleşmesi bu konuda ön plana çıkmaktadır. Verilen bu anlamları ile beraber farklı yerlerde cümle içerisinde kullanılabilir.

Yazarlar