Sözlük Konsantre Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Konsantre Olmak Ne Demektir?

Konsantre Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Konsantre Olmak Ne Demektir?

05.08.2021 - 14:15 | Son Güncellenme:

Günümüzde ilk kez duyulmuş kelimelerin anlamlarını öğrenebilmek mümkündür. Konsantre kelimesi ise günlük yaşantıda sıklıkla kullanılsa da anlamı pek çok alanda araştırılmaktadır. Peki konsantre ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Konsantre olmak ne demektir? Sizlere konsantre kelimesinin anlamını detaylıca derledik.

Konsantre Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Konsantre Olmak Ne Demektir

 Konsantre kelimesi karşımıza sıklıkla çıkan kelimelerden birisidir. Bu nedenle anlamını ve kelimenin kökenini bilmekte fayda vardır. Konsantre kelimesi TDK sözlüklerinde anlamı belirtilmiştir.

Haberin Devamı

 Konsantre Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Dilimizde yaygın bir şekilde kullanılan ve anlamı internet üzerinden araştırılan kelimelerden birisi de konsantre kelimesidir. Konsantre kelimesi yoğun ve yoğunlaşmış anlamında kullanılır iken kimyada bir karışımda en çok bulunan ve daha sonra kolaylıkla eklenebilecek bir maddenin ayrıştırılarak hacminin azaltılması ve yoğunlaştırma anlamına gelmektedir. 

 Konsantre kelimesi kökeni itibari ile Fransızca bir kelimedir. Bu nedenle dilimize Fransızcadan geçmiştir. Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre konsantre kelimesinin anlamı şu şekilde değerlendirilmektedir:

 - Derişik

 - Yoğun

 Konsantre Olmak Ne Demektir?

 Konsantre kelimesinden türemiş olan konsantre olmak kelimesinin anlamı şu şekilde açıklanmaktadır:

Haberin Devamı

 - Bütün düşüncelerden sıyrılarak dikkatini tek bir şey üzerinde toparlamak, odaklanmak ve yoğunlaşmak