Sözlük Martı Ne Demek? Martının Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Martı Ne Demek? Martının Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

17.08.2021 - 03:33 | Son Güncellenme:

Martı kelimesi dünya çapında belli türde bir hayvanı ifade etmektedir. Yabancı kökenli bir kelime olması ile beraber aynı zamanda Türkçede yerleşik değerlendirilen sözcüklerden biridir. Martı kelimesine ait tüm detayları sizler için derledik.

Martı Ne Demek Martının Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Martı kelimesi İtalyanca kökenli bir sözcük olarak ön plana çıkıyor. Aynı zamanda Türkçede bulunan ve bir hayvanı temsil eden isim şeklinde ifade etmek mümkün.

Martı Ne Demek?

Martıgillerden, çoğu beyaz renkli olan, yüzücü, eti yenmeyen ve perde ayaklı kuşların ortak adım artı şeklinde ifade edilmektedir. İklim koşulları ile beraber üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de de oldukça fazla sayıda Martı bulunur.

Martının TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldı vakit Martı, ‘Bir tür deniz kuşu’ biçiminde ifade edilmektedir. Genellikle beyaz renkli olan ve yüzücü, eti yenmeyen hayvanlar olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda martıgiller olarak da bilinirler. Genelde ılıman iklimleri tercih ederler ve bu bölgede yaşarlar. Türkiye'de de deniz olan bölgelerde oldukça fazla sayıda bulunan en değerli kuş türleri içerisinde yer almaktadır. Dünyanın birçok farklı yerinde bulunan önemli hayvan türleri içerisinde geliyor.