Sözlük Müdahil Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Müdahil Olmak Cümle İçinde Kullanımı...

Müdahil Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Müdahil Olmak Cümle İçinde Kullanımı...

26.05.2022 - 14:38 | Son Güncellenme:

Müdahil, karışan demektir. Genellikle Hukuk konularında kullanılan müdahil sözcüğü karışmak, müdahil olmak anlamı taşımaktadır. Yargılama başladıktan sonra ceza yargılamaya katılan kişiye müdahil denilmektedir. Müşteki yahut şikayetçi denilen kişi yargılama başladıktan sonra davaya katılırsa müdahil olarak adlandırılır. İşte müdahil ne demek TDK anlamı nedir sizler için merak edilenleri derledik

Müdahil Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Müdahil Olmak Cümle İçinde Kullanımı...

 Müdahil olmak, hukuki davalarda müşteki veya şikayetçi yargılama başladıktan sonra davaya katılarak müdahil sıfatını almaktadır. Suç konusunda zarar gören kişinin müdahil olabilmesi için mahkeme tarafından da kabul edilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Müdahil Ne Demek TDK Anlamı Nedir?

 Müdahil suçu adli makamlara ulaştıran kişidir. Müdahil, davaya dahil olmak, katılmak demektir. Müdahil avukat için kullanılan bir tanımdır. Davaya karışan(müdahil) üçüncü taraf olarak bilinmektedir. TDK anlamı, 2 şık olarak görülmektedir. Hukuk terimi ve Katılan anlamları taşımaktadır. Hukuk terimi olarak bilinen müdahil kavramı, davalarda belirleyici olabilmektedir. Mağdurun yanında olan müdahil avukat gereken tedbirleri alarak yola devam etmektedir. 

 Müdahil Olmak Cümle İçinde Kullanımı

 Müdahil sözcüğü, davaya başlangıcından sonra başlama demektir. Müdahil, katılmak, dahil olmak demektir. Müştekinin yargılanma sırasında isteği üzerine davaya katılan üçüncü kişiye (Avukat)müdahil denmektedir. 

Haberin Devamı

 Müdahil, suçun mağduru olan ve aleyhinde işlenen suçları adli makamlara ileten kişidir. Müdahil, günümüzde yaygın kullanılmaktadır. Dava başladıktan sonra katılarak mağduru koruyan müdahil avukat adli makamlara suç ve suçluyu bildiren kişidir. Müşteki anlamında bulunan şikayetçi ve müdahil hukuki terimlerdir.