Sözlük Muhteşem Ne Demek? Muhteşem Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Muhteşem Ne Demek? Muhteşem Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

03.11.2021 - 12:56 | Son Güncellenme:

Muhteşem kelimesi günlük hayatta sıklık ile kullanılmaktadır. Bu kelimenin anlamı çoğu kişi tarafından merak edilmektedir. Muhteşem kelimesinin anlamını bilerek daha rahat bir şekilde cümle içerisinde kullanılabilmek mümkündür. Bu kelimenin anlamını TDK açıklamaktadır. Sizin için muhteşem kelimesinin anlamının ne olduğunu ve bu kelimenin kökeninin nereden geldiğini derledik.

Muhteşem Ne Demek Muhteşem Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Muhteşem kelimesi uzun zamandır dilimizde vardır. Kişiler sıklık ile bu kelimeyi kullanmaktadır.

Haberin Devamı

 Muhteşem Kelimesinin Anlamı Nedir?

 Muhteşem kelimesi sıklık ile kullanılan bir kelimedir. Kişiler kullandıkları muhteşem kelimesinin anlamını merak etmektedir. Bu kelime günlük hayatta çok fazla kullanılmaktadır. Doğru bir şekilde kullanmak için Türk Dil Kurumu’ndan bu kelimenin anlamına bakılması doğru olacaktır. Türk Dil Kurumu’nun web sitesinde bulunan sözlükten merak edilen kelimenin anlamını öğrenmek mümkündür.

 Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin çeşitli anlamları vardır. Kişiler bu kelimeyi günlük hayatlarında bolca kullanmaktadır. Türkçe dilinde muhteşem kelimesi cümle içerisinde veya tek başına da kullanılabilmektedir.

 Muhteşem kelimesi dilimize Arapçadan gelmiştir. Türk Dil Kurumu muhteşem kelimesinin anlamlarını şu şekilde açıklamaktadır

Haberin Devamı

Büyük

Görkemli,

Muhteşem Kelimesi ile İlgili Örnek Cümleler:

Mehmet muhteşem bir iş çıkardır.

Karaya yanaşan gemi muhteşemdi!