Sözlük Öykünme Nedir? Öykünmek Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Öykünme Nedir? Öykünmek Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

04.08.2021 - 03:37 | Son Güncellenme:

Günlük yaşamda insanlar pek çok kelime kullanırlar. Bu kelimelerin çoğu insanlar tarafından bilinirken bir takımı bilinmez. Bu nedenle bilinmeyen kelimeler ile ilgili çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Öykünme nedir? Öykünmek TDK sözlük anlamı ne demek detayları ile derledik.

Öykünme Nedir Öykünmek Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

Öykünme kelimesi sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Bu kelimeyi bilmeyen kişiler çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre öykünme kelimesinin anlamı insanlar tarafından merak edilmektedir.

Öykünme Nedir?

Öykünme kelimesi sıklıkla kullanılır. Bu nedenle anlamı en fazla araştırılan kelimelerden bir tanesidir. Öykünme kelimesi, bir kişinin yaptıklarını taklit etmek. Birine benzemeye çalışmak anlamlarında kullanılmaktadır.

Öykünmek TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Türk Dil Kurumuna göre öykünmek kelimesi birinin ya da bir şeyin taklit edilmesi şeklinde açıklanmaktadır. Bir kişiye benzeme çabasında olmak eylemi öykünme olarak isimlendirilmektedir.

Özellikle edebi metinlerde bir yazar başka bir yazarın yolundan ilerliyorsa o yazarın öykündüğünü söylemek mümkündür. Öykünme kelimesinin eş anlamlısı taklit etmek şeklindedir.

Haberin Devamı

O kıza öykündüğü her halinden belliydi.

Yazarın bu eserinde, dönemindeki yazarlara öykündüğü görülüyor.

Bana öykünmekten vazgeçmesi gerektiğini söyledim.