Sözlük Pike Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Pike Takımı Ne İçin Kullanılır?

Pike Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Pike Takımı Ne İçin Kullanılır?

31.08.2021 - 12:54 | Son Güncellenme:

Yatak örtüleri de mevsimlere göre değişmektedir. Yaz ayları geldiğinde pike takımları ortaya çıkmaktadır. İnsanlar pike takımının ne olduğunu ve pike kelimesinin ne anlama geldiğini merak etmektedir. Pike kelimesinin anlamı nedir? Pike kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Pike takımı ne için kullanılır? Sizler için pike kelimesi ile ilgili merak edilenleri derledik.

Pike Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Pike Takımı Ne İçin Kullanılır

Pike kelimesinin TDK sözlüğünde üç farklı anlamı bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Pike TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Pike kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında üç maddede incelenmektedir.

 Pike kelimesinin ilk maddesinde yer alan üç farklı anlam bulunmaktadır. Pike kabartmalı kumaş, bu kumaştan yapılan yatak örtüsü ve bu kumaştan yapılan anlamlarını taşımaktadır.

 TDK sözlüğünde pike kelimesinin ikinci maddesinde pike kelimesinin anlamları Uçağın yüksekten, hedef üzerine büyük bir açı ile inmesi, Uçağın yüksekten hedefin üzerine dik olarak saldırması ve Yüksek bir yerden suya dik olarak dalma anlamlarında verilmiştir.

 TDK sözlüğünde pike kelimesinin üçüncü anlamı olarak İyi ayrılamama sebebiyle un veya irmik içerisinde kalmış olan, gözle görülebilen, iri ve koyu renkli kepek vb. parçacık olarak verilmektedir.

Haberin Devamı

 Pike Takımı Ne İçin Kullanılır?

 Pike takımı pamuklu ve kabartmalı yapısı ile yaz aylarında kullanılmaktadır. Pamuklu yapısı ile yaz aylarında konforlu uyumaya yarayan bir yatak takımıdır. Pike takımları yastık kılıfı çarşaf ve pike yatak örtüsünden oluşmaktadır.