Sözlük Piyon Ne Demek? Piyon Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Piyon Ne Demek? Piyon Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

14.01.2022 - 02:23 | Son Güncellenme:

Oynanan birçok oyun içerisinde farklı kelimeler görülebiliyor. Bireyler gördükleri piyon sözcüğünün de anlamlarını araştırabiliyor. İnternette arama yapan kişiler piyon sözcüklerini gördüklerinde bilgi edinmek isteyebiliyor. Belirtilen piyon sözcüğünün kaç farklı anlama sahip olduğu konusu bireyler tarafından merak ediliyor. Piyon ne demek? Piyon TDK sözlük anlamı nedir? Piyon sözcüğünün tüm anlamları hakkında detayları derledik.

Piyon Ne Demek Piyon Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Piyon sözcüğünün kullanıldığı birçok alan bulunuyor. Piyon kelimesinin birçok farklı anlamı vardır. TDK'ya göre, satranç oyununda küçük taşlara verilen isimdir. Aynı zamanda, kolayca yönlendirilebilen kişi anlamlarına da sahiptir.

Piyon Ne Demek?

Anlam yönünden araştırılan kelimelerin birçok anlamı olabiliyor. Her bir kelimenin kullanıldığı farklı anlamlar olabiliyor. Piyon sözcüğünün de belirli bazı anlamları bulunuyor. Merak edilen piyon sözcüğü, satrançta bulunan küçük taşları ifade ediyor.

Piyon TDK Sözlük Anlamı Nedir?

TDK'ya göre piyon kelimesinin belirlenen iki farklı anlamı bulunuyor. Kolayca bir hizmet uğruna yönlendirilebilen kimseler, piyon olarak adlandırılıyor. Aynı zamanda piyon kelimesi satranç oyununda bulunan taşlardan birini ifade ediyor. En küçük taşlar piyon olarak adlandırılıyor.