Sözlük Rüşt Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rüştünü İspatlamak Nedir?

Rüşt Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rüştünü İspatlamak Nedir?

02.09.2021 - 12:04 | Son Güncellenme:

Rüşt kelimesi dilimizde oldukça fazla kullanılmakta olan bir kelime olarak bilinmektedir. Günümüzde anlamı bilinmeyen birçok kelime ile karşılaşılmaktadır. Rüşt ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Rüştünü ispatlamak nedir? Rüşt kelimesi ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik.

Rüşt Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Rüştünü İspatlamak Nedir

 Rüşt kelimesinin Türk dil kurumuna göre bilinen farklı anlamlarını olduğunu söylemek mümkündür. Rüşt kelimesi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Kelimenin anlamı ise erginlik olarak ifade edilebilir. 

Haberin Devamı

 Rüşt Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Rüşt kelimesi, Türk dil kurumuna göre kanunlara göre erginlik çağına gelmiş kişi anlamına gelen bir kelime olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bir kişinin herhangi bir konuda yeterli bir seviyeye geldiğini ifade etmek için kullanılmaktadır. 

 Rüştünü İspatlamak Nedir?

 Rüştünü ispat etmek kelimesi dilimizde oldukça fazla kullanılmakta olan bir kelime olarak bilinmektedir. Rüştünü ispat etmek ise bir deyim olarak bilinmektedir. Kanunlara göre ergin sayılacak bir yaşa gelinmesi ise kişinin rüştünü ispatlamak manasında kullanabileceği bir deyim olma özelliğine sahiptir. Kişinin belirli bir yeterliliğe sahip olması olarak da ifade edilebilir.