Sözlük Sadr Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Tasavvufta Sadr Ne Demek?

Sadr Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Tasavvufta Sadr Ne Demek?

06.12.2021 - 01:46 | Son Güncellenme:

Sadr sözcüğü ne demek, ne anlama gelir ve nerede kullanılır soruları sorulmaktadır. Sadr sözcüğünün TDK sözlüğü içindeki anlamı da merak edilmektedir. Bunun yanında tasavvuf içinde önemli bir kullanım alanı bulması sadr sözcüğünün daha merak edilen bir kavram haline getirmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

Sadr Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Tasavvufta Sadr Ne Demek

 Sadr sözcüğü Türkçe bir sözcük değildir. Türkçeye Arapçadan geçen sözcüklerden bir tanesi olarak kendini göstermektedir. Kök durumunda olan sdr ifadesinden gelme bir sözcüktür. Bu şekilde Türkçe içinde özellikle tasavvuf alanında kullanım alanı bulmaktadır.

Haberin Devamı

 Sadr Ne Demek?

 Sadr, kelime anlamı olarak bir şeyin başlangıcı ya da başı, göğüs, ileri, yürek gibi anlamlar taşımaktadır. Bunun yanında TDK sözlüğünde benzer ifadeler yer almaktadır. Sadr, özellikle tasavvuf içinde karşılık bulan bir kavramdır.

 Tasavvufta Sadr Ne Demek?

 Sadr, tasavvufta dört makamdan bir tanesidir. Gözde bulunan beyazlığa karşılık gelmektedir. Yani, İslam nurunun yeri olarak görülmektedir. Buradan hareketle sadr gözün beyazı olurken, kalp ise siyahıdır. Sadr sözcüğü beklentinin, öfkenin, isteğin, şüphe ve tehlikenin kalbe girdiği yer olmaktadır.