Sözlük Serencam Ne Demek? Serencam Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Serencam Ne Demek? Serencam Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

02.09.2021 - 04:17 | Son Güncellenme:

Dünyada en zor ve en zengin dillerden birisi olarak kabul edilen Türkçemizde farklı kökenli dillerdeki kelimeler yer alabilmektedir. Söz konusu olan farklı kelimelerden birisi de serencam kelimesidir. Serencam kelimesi gündelik hayatta çok fazla kullanılan bir kelime olmamakta ve anlamı bilinmemektedir. Serencam ne demek? Serencam TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Serencam Ne Demek Serencam Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Serencam kelimesi Farsça kökenli bir kelimedir. Serencam Farsça ser ve encâm kelimelerinden türetilerek dilimize yerleşmiştir. Serencam kelimesinin iki farklı anlamı bulunmaktadır. Başa gelen bir olay veya durum anlamına geliyor.

Serencam Ne Demek?

Özellikle günlük iş hayatı veya sosyal hayatta hiç duyulmamış olan kelimelerden birisi olan serencam kelimesi daha çok internet veya gazete gibi alanlarda kullanılmaktadır. Serencam kelimesi bir işin, bir olayın sonu ve akıbet demektir. Öte yandan serencam kelimesi başa gelen olay anlamına da gelmektedir.

Serencam TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Az duyulan ve yabancı kökenli kelime olan serencam kelimesinin anlamları TDK sözlük sitesinde detaylı olarak verilmiştir. TDK sözlük sitesindeki serencam kelimesinin anlamları şu şekilde yer alıyor:

- Bir olayın, bir işin sonu ve akıbet.
- Başara gelen durum ya da olay.