Sözlük Süperpoze Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Süperpoze Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

26.06.2022 - 02:19 | Son Güncellenme:

Türkçe'ye İngilizceden geçen Süperpoze kelimesi birçok alanda farklı anlamlarda kullanılan bir kelimedir. Süperpoze kelime anlamı ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik. Kelimenin açılımı nedir? Nasıl tellaffuz ediliyor? Süperpoze ne anlama geliyor? Türk Dil Kurumu Sözlüğünde nasıl geçiyor? Bütün bu konular bu makalede bir araya geliyor. Süperpoze kelimesi hakkında merak edilenler.

Süperpoze Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek


Süperpoze kelimesinin anlamı farklı sektörlerde benzer anlamlarda kullanılmıştır. Fotoğrafçılıkta, röntgen çekimlerinde bu kelime ile karşılaşılıyor.

Süperpoze nedir?

Kelime anlamı bir arada çalıştırma, üst üste getirme ve objeleri üst üste bindirme gibi anlamlarda kullanılmaktadır. Fotoğrafçılık mesleğinde fotoğrafların üst üste gelmesi durumunda 'süperpoze' durumu ortaya çıkıyordu. Günümüzde ise multiexpose ismi ile isimlendiriliyor.

Röntgen filmi çekimlerinde de süperpoze durumu ortaya çıkıyor. Rentgen filimlerinin üst üste gelmesi ile birlikte görüntü kaşıyordu ve süperpoze durumu ortaya çıkıyordu.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk dil kurumuna göre süperpoze kelimesinin anlamı, 'üstü üste getirme' şeklindedir. Birlikte çalıştırma şeklinde de kelime tanımlanabilir. Kelime fotoğraf ve röntgen çekimlerinde resimlerin birleşmesi ile oluşan durumu ifade eder. 'Süperpoz' şeklinde tellaffuz edilir.