Sözlük Tarım Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tarım Faaliyetleri Nelerdir?

Tarım Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tarım Faaliyetleri Nelerdir?

01.12.2021 - 03:54 | Son Güncellenme:

Dilimizde çok sık kullanılan bazı kelimelerin anlamları sıkça internetten araştırılıyor. Ülkemizde tarım kelimesini hemen hemen her gün duyuyoruz. Bu nedenle bu kelime pek çok kişi tarafından bilinse de kelime anlamı sıkça araştırılıyor. Uzun yıllardır dilimizde yer alan tarım kelimesi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir sizler için derledik.

Tarım Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Tarım Faaliyetleri Nelerdir

Tarım kelimesi, çok uzun yıllardan beridir dilimizde sıkça kullanılan bir kelimedir. Bu kelime, günümüzde hemen hemen her gün duyduğumuz ve karşılaştığımız kelimeler arasında yer alıyor.

Tarım Ne Demek?

Tarım kelimesi, dilimizde çok sık kullanılan kelimeler arasında yer alıyor. Tarım, ürün almak için toprağı sürme, ekme ve hayvan yetiştirme işine denir. Bahçecilik, meyvecilik, çiftçilik, bağcılık, hayvancılık, sebzecilik, tütüncülük tarımın başlıca kollarını meydana getirir.

Tarım TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Tarım kelimesinin TDK sözlük anlamı, bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretilmesi, uygun koşullarda korunması, kalite ve verimlerinin yükseltilmesi, işlenip değerlendirilmesi, kültür, pazarlanması ve ziraat anlamına gelir. Dilimizde tarım kelimesinin içinde bulunduğu, tarım coğrafyası, kuru tarım, organik tarım, ekolojik tarım, sulu tarım gibi terimler sıkça kullanılıyor. Tarım kelimesi, dilimizde pek çok alanda sıkça kullanılır.

Tarım Faaliyetleri Nelerdir?

Tarımsal faaliyet, satışa konu olan canlı varlıkların tarımsal ürünlere ya da farklı canlı varlıklara dönüştürülmesi işleminin bir işletme tarafından yönetimine denir. Tarım kelimesi dilimizde "saçmak ve ekin ekmek" anlamına gelir. Eski Türkçe tarı- " ekin ekmek ve saçmak" fiilinden +Im son eki ile türetildi. Tarımsal faaliyetler, bir ülkenin gelişmesi ve kendine yetebilmesi için çok önemlidir. Tarımsal faaliyetler, bir ülkenin kalkınmasını sağlar. Topraktan çeşitli ürünler elde etmeye ve geniş anlamı ile hayvancılığa da dayanan yaşamsal etkinlik anlamına gelir. Bahçecilik, çiftçilik, hayvancılık, meyvecilik, sebzecilik, tütüncülük, bağcılık tarımın başlıca kollarını meydana getirir.