Sözlük Yard Ne Demek, Türkçesi Nedir? Yard Ne Ölçüsüdür?

Yard Ne Demek, Türkçesi Nedir? Yard Ne Ölçüsüdür?

06.11.2021 - 05:19 | Son Güncellenme:

Birçok farklı yerde karşılaşılan ancak anlamı tam olarak bilinmeyen kelimeler içerisinde yard gelmektedir. Özellikle matematiksel hesaplamalar da karşılaşılan bir sözcük olduğunu söylemek mümkün. Peki yard ne demek, Türkçesi nedir? Yard ne ölçüsüdür tüm detayları ile derledik.

Yard Ne Demek, Türkçesi Nedir Yard Ne Ölçüsüdür

İngilizce kökenli bir kelime olması ile beraber yat bir ölçüm olarak öne çıkar. Yani ölçü miktarıdır ve aynı zamanda metre cinsi üzerinden de ifade edilir.

Yard Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Yard kelimesi Türkçe üzerinden bir İngiliz uzunluk ölçüsü olarak bilinir. Aynı zamanda bir yard 0,9144 metre olarak ifade edilmektedir. Bu şekilde öne çıkan İngiliz uzunluk ölçüsü olarak Türkçede metreye çevrilmesi ile beraber kullanılır.

Yard Ne Ölçüsüdür?

Yard bir uzunluk ölçüsüdür. Aynı zamanda bir İngiliz uzunluk ölçüsü olduğunu ifade etmek gerekir. Bu doğrultuda Türkiye'de çok kullanılan bir uzunluk olmadığını söylemek mümkündür. Böyle durumlarda metre üzerinden çevrim ile beraber değerlendirilir. Ancak herhangi bir sektörde ya da günlük yaşamda bir uzunluk ölçüsü olarak Yard Türkçede kullanılmaz. Farklı alanlar için metre üzerinden çevrim ile beraber öne çıkar.