Eğitim Sünnet-i Seniyye Nedir, Tam Manası Nedir? Sünnet-i Seniyye Kaça Ayrılır?

Sünnet-i Seniyye Nedir, Tam Manası Nedir? Sünnet-i Seniyye Kaça Ayrılır?

03.06.2022 - 00:07 | Son Güncellenme:

Sünnet-i seniyye Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) söylediği sözler, yaptığı hareketler ve olduğu haldir. Bunlar da kendi içinde üç bölüme ayrılır. Sünnet üçe farz, adat-ı hasene ve nafile olarak ayrılır. Farz ve vaciplerin mutlaka yapılması gerekirken adat-ı hasene ve nafilenin yapılması gerekir fakat yapılmaması günah değildir. Sünnet-i seniyye'nin tam manasıyla beraber kaça ayrıldığını ayrıntıları ile derledik.

Sünnet-i Seniyye Nedir, Tam Manası Nedir Sünnet-i Seniyye Kaça Ayrılır

Sünnet-i seniyye Hz. Muhammed'in yaptıkları, söyledikleri ve halidir. Alt dallarında ise adat-ı hasene, nafile ve farz olarak ayrılır. 

Haberin Devamı

 Sünnet- Seniyye Nedir, Tam Manası Nedir?

 Hazreti Peygamber'in (S.A.V) sözleri, tasvip ettikleri ve fiilleri için Sünnet-i Seniyye denir. Sözlükte sünnet kelimesinin anlamı kelam, hadis ya da fıkıh usulü demektir. Seniyye ise kelime anlamına göre çok mühim, kıymetli ya da yüksek anlamlarına gelir. Sünneti vacip, nafile, adap ve farz olarak dörde ayırmak mümkündür. Farz ve vacipler mutlaka yapılması gereken sünnetlerken nafile ve adap kısımları ise yapılmasının sevap olduğu fakat yapılmamasında günah olmadığı durumlardır. 

 Sünnet-i Seniyye Kaça Ayrılır?

 Sünnet-i seniyye üçe ayrılır. Efali, ahvali ve akvalidir. Bu üç sünnet-i seniyye Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) sözleri, hali ve fiilleridir. Bu üç durumdan gelen sünnet-i seniyeler hüküm itibariyle Farz, adat-ı hasene ve nafie olarak üç kısımda da incelenebilir. Sünnet İslam dünyasında önemli bir konudur ve mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Yapılması gereken ve yapılması gerekirken yapılmaması günah olmayan durumlar mevcuttur.