Eğitim Taahhütsüz Ne Demek? Taahhütsüz İnternet Ve Taahhütsüz Fatura Ne Anlama Gelir?

Taahhütsüz Ne Demek? Taahhütsüz İnternet Ve Taahhütsüz Fatura Ne Anlama Gelir?

10.03.2021 - 05:52 | Son Güncellenme:

''Ahd'' kökünden türetilmiş olan Taahhütsüz kelimesi, dilimize Arapçadan geçmiştir. Gündelik hayatta da sıklıkla kullanılan bu kelime internet ve fatura sözleşmelerinin birçoğunda yer alıyor. İnternet hizmeti veren firmaların ve telefon markalarının müşterilerine sunduğu sözleşmeler taahhütlü ve taahhütsüz olmak üzere ikiye ayrılır. Taahhütsüz internet ve taahhütsüz fatura ne demek? Merak edenler için tüm yönleriyle derledik.

Taahhütsüz Ne Demek Taahhütsüz İnternet Ve Taahhütsüz Fatura Ne Anlama Gelir


Taahhütname ise bir işin yetkili bir firma ya da kişi tarafından yapılacağının garantisini sunan resmi belgedir. Taahhütnamelerde işin teslim ediliş tarihi ile birlikte her iki tarafın imzası bulunur.

Taahhütsüz Ne Demek?

Taahhüt, bir işi ya da sorumluluğu üstüne almak, üstlenmek demektir. Taahhütsüz etmek ise, söz vermek manasında kullanılır. Günümüzde daha çok sözleşmelerde kullanılan bu kelime, müşterinin şirkete karşı sorumlu olmadığı anlamına gelir. Genellikle süresiz sözleşmelerde bu ifade kullanılır.

Taahhütsüz İnternet ve Taahhütsüz Fatura Ne Anlama Gelir?

Taahhütsüz internet, süre sınırlaması olmayan internet hizmetlerine verilen ortak addır. Taahhütsüz internet paketlerinden birini seçen müşteri, istediği zaman herhangi bir koşul belirtmeden abonelikten çıkabilir. Bu tür sözleşmelerin tercih edilme nedeni, abonelik paketlerinin çok daha hızlı bir şekilde iptal etme imkanını sunmasıdır.

Taahhütsüz faturalar da hem yeni telefon alınırken hem de yeni bir hatta geçerken tercih edilir. Müşteri istediği zaman başka bir hatta ya da fatura paketine geçebilir. Bunun için söz konusu markaya herhangi bir taahhütte bulunmadığı için ceza ödemez.

Taahhütlü fatura ve internet paketlerinin süreleri 6 aydan başlayıp 3 yıla kadar uzanıyor. Bu tür sözleşmelerin en önemli özelliği diğer paketlere göre daha ucuz olmasıdır. Müşteri 6 ay ya da 1 yıl boyunca abonelikte kalacağını taahhüt ettiği için ile %30 arasında değişen indirim fırsatlarından faydalanabilir.