Eğitim Taarruz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Taarruza Geçmek Ne Demektir?

Taarruz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Taarruza Geçmek Ne Demektir?

21.05.2021 - 15:06 | Son Güncellenme:

Taarruz kelimesi Türk milletine pek uzak olmayan bilakis tarihte çok yaşadığı ve halende yaşamış olduğu bir savaş taktiğidir. Vatanı korumak ve yeni vatanlar bulmak adına bu askeri strateji her daim Türkler tarafından başarıyla uygulanmıştır. Peki, taarruz kelime olarak ne anlama gelmektedir? Taarruza geçmek ne anlatmak istemektedir? Türk Dil Kurumu taarruz hakkında ne tür bilgi veren bir açıklama yapmıştır? İşte, taarruz ve taarruza geçmek ile alakalı olarak merak edilen detaylar.

Taarruz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Taarruza Geçmek Ne Demektir

Taarruz kelimesi Arapça bir kelimedir. Kendi dilindeki orijinal kullanımı "taʿarruż" olarak kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumu taarruz ifadesine ilişkin bilgilere sözlük kütüphanesinde yer vermektedir. 

Haberin Devamı

 Taarruz Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Türk Dil Kurumu taarruz hakkında yaptığı açıklamada kelimenin anlamını saldırı olarak açıklamıştır. Aynı zamanda taarruz bir savaş taktiğidir. Bu kelime Mustafa Kemal Atatürk'ün unutulmayan "Ben size taarruz etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum" sözü ile her daim hatırda tutulur.

 Taarruza Geçmek Ne Demektir?

 Taarruza geçmek söz grubu tıpkı taarruz kelimesindeki gibi bir ifade içermektedir. Saldırıya geçmek, saldırmak anlamlarında kullanılmaktadır.