Eğitim Telemetri Nedir, Ne İşe Yarar? Telemetri Neyi Ölçer?

Telemetri Nedir, Ne İşe Yarar? Telemetri Neyi Ölçer?

12.12.2021 - 01:32 | Son Güncellenme:

Telemetri günümüzde gelişmiş şehirlerinde ya da şehir merkezlerinden uzak bölgelerde bulunan sayaçların (doğalgaz, su, elektrik …) bilgilerinin okunması ve işlenmesine denir. Telemetri sadece fatura işlemlerinin tamamlanması ve sayaç bilgilerinin okunması olarak tanımlanamaz. Günümüzde, mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılması çok önemlidir. Telemetri nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Telemetri Nedir, Ne İşe Yarar Telemetri Neyi Ölçer


Elindeki bilgiyi en kısa zamanda doğru yollarla toplayan ve bunları yönetebilen kişiler, rakiplerine karşı üstünlük sağlar ve tasarruf eder.

Telemetri Nedir?

Ölçüm kelimesi günümüzde kısacası, tek kelime “para” anlamına gelir. Çünkü ölçtüğünüz değer her ne olursa olsun mutlaka bir para karşılığı vardır. Eğer siz ölçüm sonucu ortaya çıkan değerleri doğru şekilde para karşılığına çeviremiyorsanız ya da doğru tekniklerle ölçüm yapmıyorsanız ölçümün muhatabı olan kişilerden biri zarar görüyor demektir.

Telemetri Ne İşe Yarar?

Günümüzde kayıpları en küçük düzeye indirmek de rekabetin olmazsa olmaz kuralı olmuştur. Telemetri şehrin içinde ya da dışında pek çok noktada bulunan kontrol cihazları ve ölçüm cihazlarında elde edilen bilgilerin merkeze taşınması ve işlenmesini sağlar. Doğru haberleşme altyapısı, doğru ölçüm cihazlar ve doğru merkez yazılımı, şebekenizde bulunan kayıp ve kaçakları en alt seviyelere çekme ve kısa, orta, uzun vadeli pek çok tüketim tahmini yapmaya yardımcı olur.

Telemetri Neyi Ölçer?

Telemetri, şehir merkezlerinden uzak bölgelerde ya da gelişmiş şehirlerinde bulunan sayaçların (su, doğalgaz, elektrik …) bilgilerinin işlenmesi ve okunması işlemine yarar.