Eğitim TEOG 3. nakil dönemi başladı!

TEOG 3. nakil dönemi başladı!

30.08.2016 - 10:31 | Son Güncellenme:

TEOG tercih dönemi kapsamında 2. nakil dönemi de sona erdi. Öğrenciler artık TEOG 3. nakil dönemi kapsamında lise yerleştirme tercihlerini gerçekleştirecekler. TEOG 3. nakil dönemi 2 Eylül tarihinde sona erecek.

TEOG 3. nakil dönemi başladı

TEOG 2. nakil sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Binlerce öğrenci TEOG 2. nakil sonuçlarına göre tercih ettikleri liselere yerleşmeye çalıştı. Peki yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?

Haberin Devamı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı olarak adlandırılan lise sınavına her yıl çok sayıda ki öğrenci başvuruda bulunur. Bu öğrenciler sekizinci sınıf oldukları için artık hangi liseye gideceklerini belirlemek için bu sınavlara katılım sağlarlar. Yapılan bu sınava kısaca TEOG adı verilir. Yıl içerisinde iki oturum şeklinde yapılan bu TEOG sınavı öğrenciler için büyük önem taşır. Çünkü mesleki hayatlarını seçim yapmadan önceki dönemde geçirecek oldukları zamanlar doğrultusunda öğrencilerin hangi liseye gittikleri onların gelecek yaşamlarını hakkında bilgi alımını sağlar. Vatandaşlarında çocukları hakkında yapılan bu çalışmalara sıklıkla katılım sağlamış olması nedeniyle lise seçme sınavı olarak düzenlenen bu TEOG sınavlarına katılım zorunludur.

Haberin Devamı

TEOG TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Lise öğreniminin de kabul edilmesi sonucunda pek çok kişi bu gerekli çalışmalardan yararlanabilirler. Öğrencilerin hızlı bir şekilde katılım sağladığı bu sınavların sonuçları yaz aylarının başında açıklanmıştır. Okul puanlarının da etkili olduğu TEOG sonuçları açıklandıktan hemen sonra artık öğrencilerin tercih dönemi başlamıştır. TEOG sonuçlarından sonra artık önemli olan öğrencinin yüzdelik diliminin kaç olduğudur. Liselerin belirlemiş olduğu bir önceki yıl tercihlerine göre yüzdelik dilimler vardır. Öğrencilerin yüzdelik dilimleri de buna göre şekillenir. Bu gibi bilgilerden sonra öğrencilerin hangi okulları tercih edecekleri onlara kalmıştır. TEOG tercihi için verilen süre de dolarak artık TEOG yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Yaptığı lise tercihinden memnun olmayan öğrenciler için ise bazı haklar tanınmıştır.

Artık lise tercihleri ve de üniversite tercihlerinde öğrencilerin mağduriyetinin en aza indirgenmesinden dolayı bazı kolaylıklar ortaya çıkmıştır. Öğrencilerin tercih sırasında akıllarına gelmeyen bazı olasılıklarının gerçekleşmesi durumunda TEOG nakil işlemleri devreye girer. TEOG nakil zamanları da başlayarak tercih sonucuna göre yerleşen öğrencilerin isteği üzerine tekrardan tercih yapma hakkı vardır. Bu lise değiştirme hakkına da TEOG nakil işlemleri adı verilir. Dönem başlarında yapılan bu nakil işlemleri için liseye geçişte önemlidir. Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu TEOG nakil işlemleri takvimi aşağıda belirtildiği gibidir.

Haberin Devamı

15 Ağustos : Boş kontenjanların ilan veriliş tarihi, 15-19 Ağustos : 1. TEOG nakil dönemi, 22 Ağustos : 1. TEOG nakil sonuçları, 22-26 Ağustos : 2. TEOG nakil işlemleri, 26 Ağustos : 2. TEOG nakil sonuçları, 29 Ağustos – 2 Eylül : 3. TEOG nakil dönemi ve de son olarak 2 Eylül : 3. TEOG nakil sonuçlarıdır. 26 Ağustos tarihinde belli olan TEOG nakil sonuçlarından sonra artık nakil işlemi yapan öğrencilerin gidecek oldukları liseler belirlenmiştir. Yapılan bu TEOG nakil sonuçlarından sonra hala daha bir liseye yerleşmemiş olan öğrenciler varsa onlarda son olarak üçüncü nakil işlemlerini gerçekleştirmek için beklerler. Bu şekilde öğrencilere farklı zamanlarda nakil işlemi kolaylıkları verilerek istedikleri liselere gitmeleri için süre tanınmış olur. TEOG nakil sonuçlarını ve de bu konu hakkında bilgi alımı için ise internette bulunan siteleri ve yazıları takip etmeleri gerekir.