Eğitim TEOG sınavı sonuçları açıklandı mı?

TEOG sınavı sonuçları açıklandı mı?

19.05.2016 - 09:58 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçları ile öğrenciler lise eğitim almaya hak kazanacaklar. TEOG sınav sonuçları kapsamında öğrenciler sahip oldukları puan ile tercih yaparak lise seçimi yapabilirler. TEOG sınav sonuçları açıklandığında elde edilen puan dikkate alınarak tercihler yapılır.

TEOG sınavı sonuçları açıklandı mı

Gelişen eğitim öğretim sistemi ile küçük yaştan itibaren eğitimin bir parçası oluruz. Ana sınıfından itibaren başlayan eğitim öğretim hayatı üniversite eğitimi ile son bulmaktadır. Bu üniversite eğitimi sonucunda da küçük yaşlardan itibaren hayalini kurmuş olduğumuz mesleğimize sahip olmuş oluruz. Ancak bu üniversite eğitimine kavuşmak pe kolay olmamaktadır. Her bir eğitim öğretim sistemine başlamak için elenme usulüne göre sınava tabi olunmaktadır. Bu durum öğrenciler arasında bir yarışa sebep olmaktadır. Sınav usulü bizlerde başarı odaklı bir geleceği oturtmak amacı ile de yardımcı olmaktadır. Bu yaşlarda başarıyı hedeflersek ileriki yaşantımızda iş hayatımızda bu sınavlardan kazanmış olduğumuz başarı alışkanlığını uygulamış oluruz. Eğitim sistemimizi ne kadar iyi bir derecede bitirirsek ileriki yaşlarda başlayacak olduğumuz iş hayatımızda bir o kadarda rahata erişmiş oluruz. Bunun için temel eğitimimizi her zaman sıkı tutmamız gerekmektedir. İyi bir üniversitede eğitim almak için iyi bir lisede eğitim almış olmamız gerekmektedir. İyi bir lisede orta öğretim yaşantımızı yaşamamız için ise ilk okulda görmüş olduğumuz temel öğretim kazanımlarımızı kaybetmememiz gerekmektedir.

Haberin Devamı

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İyi bir lisede eğitim öğretim görmek için sekizinci sınıf öğrencilerine TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı) yapılmaktadır. TEOG sınavı son 3 yıldır sekizinci sınıf öğrencilerinin girmiş olduğu sınavdır. Bu sınav diğer yıllarda uygulanan sınavlardan biraz daha farklı olarak karşımıza çıkmaktadır. TEOG sınavı TEOG 1 ve TEOG 2 olarak birinci eğitim öğretim dönemi ve ikici eğitim öğretim döneminde yapılmaktadır. Bir diğer farkı ise TEOG sınavı her dersten farklı farklı yapılmaktadır. Bu da öğrencilerin her dersten başarılarını tek tek ölçmek için iyi bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. Kasım ayında yapılan TEOG 1 sınavı kasım ayında yapılmıştı. TEOG 2 sınavı ise geçtiğimiz Nisan aynın son haftası gerçekleşmişti. Bu sınav sonrası sekizinci sınıf öğrencileri derin bir nefes çekerek rahatlamışlardır. Şimdi geriye kalan sadece TEOG sınav sonuçlarını beklemekti. TEOG Sınav sonuçları internet platformu üzerinde bulunan e okul sistemi üzerinden öğrencilere sunulacaktır. TEOG sınav sonuçlarını bekleyemeyen öğrenciler ise sınavın ardından verilen tüm sorulan %10’luk kısmı ile yetinmektedir. TEOG sınav sonuçlarının hala açıklanmamış olması ise öğrencileri daha büyük bir heyecana sürüklemektedir. Bu heyecana ortak olan eğitim öğretim sistemi yetkilileri TEOG sınavı sonuçlarının en yakın zaman içinde açıklanacağını öğrencilere ve velilerine bildirmişlerdir. Kesin bir tarihin hala verilmemiş olması ise ilk günkü TEOG sınav sonuçları heyecanını ilk günkü gibi öğrenciler korumaktadır. TEOG sınav sonuçlarının ardından sekizinci sınıf öğrencileri için tercih dönemi başlayacaktır. Bu TEOG sınavı sonuçlarına göre tercih edecek olan sekizinci sınıf öğrencileri gidecek oldukları liseyi kendileri belirlemiş olacaklardır. E Okul sistemi üzerinden detaylı bir şekilde öğrenebileceğiniz TEOG sonuçlarınız için çok az bir süre kalmıştır.