Eğitim TEOG sonuçları açıklandı mı? Mazeret sınavları ne zaman yapılacak?

TEOG sonuçları açıklandı mı? Mazeret sınavları ne zaman yapılacak?

29.11.2015 - 22:51 | Son Güncellenme:

25-26 Kasım’da yapılan TEOG sınavının soru ve cevaplarına Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet üzerinden ulaşma şansına sahipsiniz. Peki TEOG mazeret sınavları ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar..

TEOG sonuçları açıklandı mı Mazeret sınavları ne zaman yapılacak

Sınava 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılması planlanmıştır. Ancak Mardin ili Nusaybin ilçesinde Valiliğin güvenlik nedeniyle almış olduğu resmî karara göre 2 bin 554 öğrenci 25-26 Kasım tarihlerinde yapılan her iki gün oturumlarına, Derik ilçesinde ise aynı sebeple 26 Kasım tarihinde bin 291 öğrenci ikinci gün oturumuna sınava girememiştir.

Haberin Devamı

Süreçle ilgili gerekli tedbirler alınmıştır. Bu öğrencilerimiz 12-13 Aralık tarihinde yapılacak olan mazeret sınavına katılacaklardır.

Herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenciler, mazeretlerini okul müdürlüklerine beş (5) takvim günü içerisinde belgelendirdikleri takdirde 12-13 Aralık 2015 tarihinde yapılacak olan mazeret sınavına alınacaktır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BURADA OLACAK

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkçe, matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavına gren öğrenciler, dersler arasında mola vermişlerdir. Her dersten 40 dakika sınava giren öğrenciler, her 40 dakika sonunda 20’ şer dakika teneffüs arası vermiştir. Bu şekilde 3 dersten sınava giren öğrencilere her dersten 20 soru sorulmuştur. Bugün ise Fen Bilimleri, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve son olarak da Yabacı Dil sınavına girmişlerdir. Sınava geç kalan öğrenciler ise sınava alınacaktır. Ancak geç gelen öğrencilere ek olarak süre tanınmayacaktır. Yani sınavın bitiş süresi olan 40 dakika sonunda sınav kâğıtlarını öğretmenlere teslim edecektir. Öğrenciler bu sınava girerken getirmeler, gereken ise yalnızca nüfus cüzdanlarıdır.

Haberin Devamı

Kendi kalem, silgi ve araç gereçlerini getirmeleri gerekir. Öğrenciler her gün okula gittikleri ortaokulda sınava gireceklerdir. Sınıfları ve sınavda gözetmen olacak olan öğretmenleri sadece değişecektir. TEOG sınavına giremeyen öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu bir başka tarihte TEOG mazeret sınavına girebilirler. Kasım ayı içerisinde ilki yapılan bu sınavın ikincisi ise nisan ayında yapılacaktır. Sınav sonuçları ise çok kısa bir zaman dilimi içinde açıklanacaktır. Kendini yenileyen internet sistemi sayesinde artık sonuçlar sınav olunan tarihten hemen bir hafta sonrasında açıklanmaya başlamıştır. Öğrencilerin yapmış olduğu doğru sayıları ders olarak 100 puan üzerinden hesaplanacaktır. Bu puanları öğrenmek için öğrenciler notlarını ve devamsızlıklarını öğrendikleri e-okul sisteminden kolayca öğrenebilir. Normal de okulda girmiş oldukları sınavın sonuçlarının yer aldığı yerde sonuçlarını öğrenebilirler.