Eğitim Tikel Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Felsefede Tikel Ne Anlama Gelir?

Tikel Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Felsefede Tikel Ne Anlama Gelir?

10.06.2021 - 16:01 | Son Güncellenme:

Bir bütünü oluşturan parçaların her birine tikel denir. Tekil kavramlar ve olgularla yapılan önermeler ise tikel önerme olarak adlandırılır. Örneğin: ''Bazı insanlar doğuştan yeteneklidir'' önermesi tüm insanları kapsamadığı için bu önerme tümel değil tikel olarak nitelendirilir. Tikel ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Felsefede tikel ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tikel Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Felsefede Tikel Ne Anlama Gelir

 Tikel kavramı tekil sözcüğünden farklıdır. Çünkü tekil kelimesi sadece bir tane olan nesneler ve kavramlar için kullanılır. Cüz'i sözcüğüyle eş anlamlı olan tikel ise bütünün bir parçası anlamına gelir. Örneğin:

Haberin Devamı

 ''Bir insan'' (Tekil) ''Bazı İnsanlar'' (Tikel) 

 Tikel Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Bir türün ya da bütünün bir kısmını oluşturan elemanlarına tikel denir. Geneli kapsamayan, sadece bir gruba ait olan özellikleri tanımlamak için de tikel kelimesi kullanılır. 

 Felsefede Tikel Ne Anlama Gelir? 

 Felsefede tikel kavramı, tümel ile zıt anlamlıdır. Tümel, evrensel olanın karşılığıyken tikel, sadece bir bölgeye ait olanı temsil eder. Tümevarım yönteminde tümel hakkında bilgi sahibi olmak için tikel kavramlardan faydalanılır.