Eğitim Türkiye'nin En Derin Gölü Hangisidir Ve Kaç Metredir?

Türkiye'nin En Derin Gölü Hangisidir Ve Kaç Metredir?

19.10.2021 - 14:21 | Son Güncellenme:

Türkiye, coğrafi olarak da eşitliliği ile dikkat çeken bir ülkedir. Dört mevsimin aynı anda yaşanabildiği ülkemizde çok sayıda göl de bulunur. İşte ilgiyle okuyacağınız Türkiye'nin en derin gölü hangisidir, nerede bulunur ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Türkiyenin En Derin Gölü Hangisidir Ve Kaç Metredir

 Türkiye'nin pek çok gölü arasında bulunan Salda Gölü ülkenin en derin, dünyanın ise üçüncü derin gölü olması bakımından dikkat çekmektedir.

Haberin Devamı

 Türkiye'nin En Derin Gölü Hangisidir?

 Türkiye'nin Burdur il sınırları içerisinde yer alan Salda Gölü ülkenin en derin gölü olma özelliğine de sahiptir. Salda Gölü Burdur Yeşilova ilçesinde bulunmaktadır. Salda Gölü'nün plajlarında yüzülebilmektedir. Bilindiği üzere göller tatlı su gölleri ve tuzlu su gölleri olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. 

 Salda Gölü ülkemizin en derin tatlı su gölüdür. Salda Gölü denizden 1.193 metre yükseklikte bulunur. Salda Gölü'nün yüz ölçümü 44 km'dir. Salda Gölü ilçeye yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunmaktadır. Gölün derinliği ise 185 metredir.

 Salda Gölü'nün binlerce yıl önce meydana gelmiş bir jeolojik çökme neticesinde meydana geldiği tahmin edilmektedir. Salda gölü yuvarlak bir yapıya sahip bulunmaktadır. Son yıllarda Salda Gölü'nde kaygı verici bir çekilmeler olmaktadır. Yaklaşık 20 yıldır Salda Gölü seviyesinde üç ila dört metreyi bulan çekilmeler meydana gelmiştir.

Haberin Devamı

 Türkiye'nin En Derin Gölü Kaç Metredir?

 Derinlik bakımından Türkiye'nin en derin gölü olan Salda Gölü aynı zamanda dünyanın da 3. gölüdür. Salda Gölü'nün derinliği tam olarak 185 metredir. Salda Gölü 1989 yılından bu yana "Birinci Derecede Doğal Sit Alanı" olarak koruma altın alınmıştır.