Eğitim Urartuların Başkenti Olan Şehrin Adı Nedir?

Urartuların Başkenti Olan Şehrin Adı Nedir?

19.05.2021 - 06:23 | Son Güncellenme:

Urartular geçmişte yaşamış önemli uygarlıklardan bir tanesidir. M.Ö. 1000 yılında yaşadığı düşünülür. Urartular ve nerede kurulduğu ile alakalı olarak çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Urartuların başkenti olan şehrin adı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Urartuların Başkenti Olan Şehrin Adı Nedir

Urartu uygarlığı Anadolu'da yaşamış eski bir kavim olarak bilinir. Urartuların Ari ırkından olduğu düşünülmektedir. Bunun yanında tarihte pek çok buluşa da imza atmış olmaları ile önemli bir kavimdirler.

Urartuların Başkenti Olan Şehrin Adı Nedir?

Urartular uygarlık olarak Van Gölünün çevresinde yaşamıştır. Yani Doğu Anadolu bölgesinin güney kesimlerinde yaşadıklarını söylemek mümkündür. Ancak bu uygarlığın esasen nereli olduğu ve Van Gölü çevresine nereden geldiği tam olarak bilinmemektedir. Urartuların başkenti ise Tuşpa yani bugünkü adı ile Van şehri olmuştur.

M.Ö. 13. yüzyılda Asurca olan bir takım kaynaklarda Urartulardan söz edilmektedir. Bu devlet en fazla Asur devleti ile içli dışlı olmuştur. Urartu uygarlığı savaşçı bir toplum olmaları ile biliniyordu. Bunun yanında savaşa gitmedikleri zamanlarda tarım ile uğraşmışlardır. Bu nedenle de oldukça kaliteli su tesisleri geliştirmişlerdir. Bu durum Urartu medeniyetinin nasıl gelişmiş olduğunun da bir göstergesi olmuştur.