Eğitim Üsküdar İlçesi Hangi Yakadadır? Çevresinde Hangi İlçeler Bulunur?

Üsküdar İlçesi Hangi Yakadadır? Çevresinde Hangi İlçeler Bulunur?

01.10.2022 - 02:17 | Son Güncellenme:

İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Üsküdar, Türkiye'nin en önemli ilçeleri içerisinde yer alır. Aynı zamanda çevresindeki İstanbul ilçeleri ile birlikte yoğun bir bölgedir. Üsküdar ilçesi hangi yakadadır? Çevresinde hangi ilçeler bulunur? İşte, tüm detaylar.

Üsküdar İlçesi Hangi Yakadadır Çevresinde Hangi İlçeler Bulunur

En önemli ve bilinen, İstanbul'un önemli ilçelerinden biri olarak Üsküdar öne çıkar. Anadolu Yakası'nda yer alması ile beraber, çevre ilçeleri kapsamında da önemli bir bölgede yer alır. Aynı zamanda yoğun nüfusa sahip olması üzerinden de öne çıkar.

Üsküdar İlçesi Hangi Yakadadır?

Anadolu yakasında yer alan ve İstanbul'un ilçesi olan Üsküdar, en önemli ilçeler içerisinde bulunmaktadır. Aynı zamanda Anadolu Yakası'nın önemli ilçelerinin komşu ilçesi olarak da ön plana çıkar.

Üsküdar İlçesi Çevresinde Hangi İlçeler Bulunur?

Üsküdar ilçesinin çevresinde İstanbul'un önemli başka ilçeleri yer almaktadır. Bunlar arasında Beykoz, Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy gibi önemli ilçeler ön plana çıkıyor. Aynı zamanda Batı bölgesi ile İstanbul Boğazı üzerinden çevrelenmiş bir yer olarak ifade etmek mümkün. Bu yönüyle her açıdan İstanbul'un en önemli ilçelerinden biridir.