Eğitim Yadıma Düştün Ne Demek? Azerice Olan Yadıma Düştün Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Yadıma Düştün Ne Demek? Azerice Olan Yadıma Düştün Kelimesi Ne Anlama Gelir?

21.03.2021 - 06:38 | Son Güncellenme:

Yadıma düştün ne ifadesi günlük yaşamda sıklıkla karşılaşılan bir ifadedir. Televizyonlarda, dergi ve kitaplarda görülen yadıma düştün deyiminin anlamı da merak konusu olmaktadır. Yadıma düştün ne demek? Azerice olan yadıma düştün kelimesi ne anlama gelmektedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Yadıma Düştün Ne Demek Azerice Olan Yadıma Düştün Kelimesi Ne Anlama Gelir


Yadıma düştün, deyimi Azerici olup içinde geçtiği şarkı ve türkülerle bilinirliği artmış bir ifadedir. Yadıma düştün kelimesi akla gelinmesi ve hatırlamak anlamı taşır. Büyük bir özlem ifadesi olan yadıma düştün 'aklıma geldin', 'hatırıma geldin' anlamına gelmektedir.

Yadıma Düştün Ne Demek?

Yadıma düştün ifadesi kulağa yabancı gelmemektedir. Çünkü nazende sevgilim yadıma düştün şeklinde cümle içerisinde geçmektedir. Azerice olan ve pek sevilen bir şarkı ile ünlenmiş olan "yadıma düştün" sözcüğü de böylece geniş kitlelerce tanınmıştır.

Azerice Olan Yadıma Düştün Kelimesi Ne Anlama

Yadıma düştün sözcüğü Azerice olup, Türkçe karşılığı olarak "hatırıma geldin, aklıma geldin, aklıma düştün" şeklinde ifade edilebilir. Yani şarkıda da olduğu gibi sevgiliye özlemi anlatan bir ifadedir. Yadıma düştün, aklıma düştün, aklıma geldin manasındadır.