Eğitim Yangının yaralarını sarmak için seferber oldular

Yangının yaralarını sarmak için seferber oldular

09.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üniversiteler, art arda çıkan yangınlarda kül olan ormanları yeşertmek ve bölge insanının yaralarını sarmak için seferber oldu.

Yangının yaralarını sarmak için seferber oldular

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ - Kimi fidan bağışladı, kimi veteriner hekimlerden oluşan Gezici Klinik Aracı ile yangınlarda hayvanları tedavi etti. Yangından dolayı kalacak yeri olmayanlara yurtlarında barınma olanağı sunanlar, o bölgede öğrencilere yüzde 100 burs şansı tanıyanlar da var. Üniversitelerin yangın bölgelerindeki yaraları sarmak için verdiği destekler şöyle:

Haberin Devamı

Orman yangınlarında yaralanan hayvanlar için harekete geçen Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden oluşan 12 kişilik ekip, “Gezici Klinik Aracı” ile Antalya Manavgat’a gitti.

Yüzde 100 burs olanağı

Antalya’da evleri zarar gören ve bu sebeple barınma ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlar için Antalya AKEV Üniversitesi, lojman ve konukevlerini bir ay boyunca ücretsiz kullanıma açtı. Üniversite ayrıca evleri yangın sebebiyle kullanılmaz hale gelen Antalya’da yerleşik vatandaşların çocuklarına, 2021-2022 akademik yılında geçerli olmak kaydıyla Meslek Yüksekokulu bölümlerinden birini tercih etmeleri halinde, yüzde 100 burslu eğitim-öğretim imkânı sağlayacak.

Fidan kampanyası büyüdü

Bu yıl 39. kuruluş yılını kutlayan Akdeniz Üniversitesi, Manavgat’ta yanan alanlarda ıslah çalışmalarından sonra dikilmek üzere 39 bin fidan bağışladı. Twitter’dan yapılan “Yangın yaralarını sarmak için kampanyaya destek olur musunuz?” çağrısına bölge üniversitelerinden destek geldi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, “Fidan bağışında biz de varız” derken, Antalya Bilim Üniversitesi “Manavgat’ımızın yanan alanlarında ıslah çalışmalarından sonra yeşil görüntüsüne tekrar kavuşturmak için kuruluşumuzun 10. yılında 10 bin fidan bağışlıyoruz” paylaşımında bulundu. Süleyman Demirel Üniversitesi ise mesajında, “Ülkemizde devam eden orman yangınları hepimizi derinden üzdü. YKS 2021 sonuçları ile üniversitemizi tercih ederek yerleşecek her öğrencimiz için SDÜ Bilim Ormanına fidan dikme kararı aldık” dedi. Kampanyaya Burdur Mehmet Akif Ersoy, Alanya Hamdullah Emin Paşa ve Isparta Uygulamalı Bilimler üniversiteleri de destek verdi.