Eğitim Yardımcı kaynaklar kasımdan itibaren ücretsiz dağıtılacak

Yardımcı kaynaklar kasımdan itibaren ücretsiz dağıtılacak

22.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm eğitim kademelerinde yardımcı kaynakların ve destekleyici eğitim materyallerinin kasım ayından itibaren ücretsiz dağıtılmaya başlanacağını kaydetti.

Yardımcı kaynaklar kasımdan  itibaren ücretsiz dağıtılacak

Eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için ders kitaplarına ücretsiz erişimle ilgili önemli adımların atıldığını ifade eden Özer, 2003’ten itibaren tüm kademelerde ders kitaplarının ücretsiz verildiğini, bugüne kadar 3 milyar 374 milyon kitap dağıtıldığını hatırlatarak, “2021’den sonra da bu hizmet aynı şekilde devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Okullar uyarıldı’

Son günlerde yardımcı kaynakların velilere zorla aldırıldığı konusunda kamuoyunda haberlerin yer aldığına değinen Özer, tüm il milli eğitim müdürlüklerinin ve okulların, öğrencilere yardımcı kaynak aldırılmamasına yönelik uyarıldığını aktardı.

Yardımcı kaynak desteği için çalıştıklarını vurgulayan Özer, konuyla ilgili şunları söyledi: “Ekim ayının ilk haftasında web sitemizden 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyeleriyle ilgili etkinlik kitaplarının fasiküllere kadar, LGS ve YKS’deki sınav sorularına kadar çok kapsamlı ve çok nitelikli kaynakları öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin erişimine açtık, bunlara ücretsiz olarak erişimini kolaylaştırdık.”

Uzmanlar hazırlıyor

Haberin Devamı

Yardıncı kaynakların Kovid-19 sürecindeki öğrenme kayıplarını telafi etmeyle ilgili destekleyici materyal olarak hizmet edeceğini belirten Özer, bu kaynakların her ayın başında dijital olarak ücretsiz erişime sunulacağını ve basılı olarak tüm illere, okullara dağıtılarak yıllardan beri kronik olan problemin rehabilitasyonuyla ilgili önemli bir adım atacaklarını vurguladı.

Özer, yardımcı kaynaklarla ilgili hazırlığı çok deneyimli uzman bir kadronun yönettiğini de sözlerine ekledi.