Eğitim YES ile Amerika’yı yeniden keşfedin!

YES ile Amerika’yı yeniden keşfedin!

26.09.2012 - 13:40 | Son Güncellenme:

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür Bürosu’nun fonlarıyla desteklenen Kennedy Lugar Youth Exchange Study (YES) Programı başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı.

YES ile Amerika’yı yeniden keşfedin

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür Bürosu’nun fonlarıyla desteklenen Kennedy Lugar Youth Exchange Study (YES) Programı başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı. Ülkemizde Türk Kültür Vakfı tarafından organize edilen ve uluslararası anlayış köprüleri kurmak amacıyla başlatılan Program, 15 –18 yaş arası lise öğrencilerine bir yıl boyunca Amerikalı ailelerin yanında kalarak öğrenimlerine Amerikan liselerinde devam etme imkanı sunuyor. Kennedy Lugar YES Programı burslarından yararlanmak isteyen öğrencilerin www.afs.org.tr sitesinden duyurulan; yaş, not ortalaması gibi kriterlere uygunluk göstermesi ve 5 Ekim tarihine kadar başvurularını Türk Kültür Vakfı’na ulaştırması gerekiyor.

Haberin Devamı

Engelli öğrenciler için Türkiye’de bir ilk

2009 yılından bu yana bir ilke imza atarak Türkiye’den bedensel engelli gençlerin katılımına da açılan program kapsamında öğrenciler liderlik yeteneklerini geliştirebilmeleri için çeşitli eğitimler alıyor ve ülkelerine döndüklerinde ise bu deneyimlerini kültürlerarası anlayışı arttırmak amacıyla kullanmaları teşvik ediliyor.

Türk Kültür Vakfı (TKV) hakkında:

Türk Kültür Vakfı - AFS Programları, hoşgörülü, duyarlı, yapıcı ve paylaşımcı, insan haklarına saygılı bireylerin yetişmesine yardımcı olmak amacı ile farklı kültürler içinde yaşayarak, deneyim kazanma olanağı sağlayan, kültürlerarası anlayışı topluma aktarmayı amaçlayan ve gönüllülük prensibiyle işleyen kar amacı olmayan bir kuruluştur.

Haberin Devamı

Türk Kültür Vakfı, 1974 yılında AFS Programlarından yararlanmış olanlar ve aynı amacı benimsemiş kişilerin girişimleri ile kültürlerarası eğitim programları yürütmek amacıyla kurulmuştur. Vakıf faaliyetleri arasında AFS Kültürlerarası programlarının yanı sıra aynı amaca hizmet eden çeşitli programlar da yer almaya başlamıştır. TKV, Avrupa’daki AFS örgütleriyle birlikte kültürlerarası ve küresel eğitimin dünya üzerinde yaygınlaşmasını amaçlayan EFIL’i (European Federation for Intercultural Learning) oluşturdu ve bu çerçevede uluslararası düzeyde çok çeşitli faaliyetlere imza atmaya başladı. Türkiye'de bu yıl 60.yılını geride bırakan ve bu anlamlı yılı birçok farklı etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Kennedy Luvar Youth Exchange Study Programları ile Programları’ndan bugüne kadar ABD’ ye 10 Engelli öğrenci dahil olmak üzere 360 üzerinde lise öğrencisi gönderilmiştir.

TKV; faaliyetleri ile adil, eşitlikçi ve barışçı bir dünya düzeni oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlayan gönüllü ve toplu çalışmaya dayalı, kar amacı gütmeyen, bağımsız ve insani değerlere saygılı bir kurumdur.