Eğitim Ylsy Nedir? Ylsy Sınavına Kimler Girebilir, Başvuru Şartları Nelerdir?

Ylsy Nedir? Ylsy Sınavına Kimler Girebilir, Başvuru Şartları Nelerdir?

01.03.2021 - 01:52 | Son Güncellenme:

Bugün pek çok kişi yurt dışında eğitim almak için birçok imkânı bulunmayabilmektedir. Bunun için gerekli sınav ve yöntemlilere uyulması gerekebilir. En çok yurt dışında eğitim amacı ile gönderilecek öğrencileri seçme sınavı hakkın da sorular sorulmaktadır. Bu soruların başında YLSY nedir? YLSY sınavına kimler girebilir, başvuru şartları nelerdir? Soruları bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik

Ylsy Nedir Ylsy Sınavına Kimler Girebilir, Başvuru Şartları Nelerdir

 


İlk olarak yurt dışında eğitim amacı ile gönderilecek öğrencileri seçme sınavı hakkı olması için bireylerin birçok sınava girmesi gerekir. Oldukça zor olan bu sınav sonucunda oldukça az öğrenci başarılı olabilmektedir.

YLSY Nedir?

Açılımı yurt dışında eğitim amacı ile gönderilecek öğrencileri seçme sınavı olarak bilinene YLSY sınavı birçok öğrenci için önemli olmaktadır. Bu sınavın temel amacı öğrencileri yurt dışında yüksek bir eğitim almasını sağlamak olmaktadır.

Bu nedenle yurt dışında eğitim amacı ile gönderilecek öğrencileri seçme sınavı için her yıl binlerce müracaat yapılmaktadır. Fakat her bölümden Türkiye genellikle oldukça az öğrenci gidebilmektedir. Çünkü temel olarak yurt dışında eğitimin tamamlanması için oldukça üst seviye de eğitime gerek vardır.

YLSY Sınavına Kimler Girebilir, Başvuru Şartları Nelerdir?

Açılımı yurt dışında eğitim amacı ile gönderilecek öğrencileri seçme sınavı olarak bilinen bu sınav için gerekli koşulların yerine getirilmesi şart olmaktadır. Aksi takdir de geçerli bir durum elde edilememektedir. İlk olarak bireylerin kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şarttır. Bunun haricinde ne az lisans mezunu olunması gerekir.

Bireyler otuz yaşına ulaşmamalarında fayda vardır. Lisans mezuniyetleri, en az 2, 5 olması şarttır. Ales’ten bireyler en az yetmiş puan almaları gerekir. Bu şartları sağlamayan bireyler hiçbir şekilde YLSY sınavına giremezler. Bu şartlar sağlanır ise her birey tercih edebilir.