Eğitim Yönetici Nedir, Kime Denir? İyi Bir Yöneticinin Özellikleri Nelerdir?

Yönetici Nedir, Kime Denir? İyi Bir Yöneticinin Özellikleri Nelerdir?

27.05.2022 - 00:54 | Son Güncellenme:

Yönetici, bir topluluğu idare eden, yöneten, sorunları çözebilen, hedefleri, planları, doğru takım arkadaşları kuran, stratejileri olan ve geleceği öngörebilen kişilerdir. Yöneticilerin çalışanları ile iletişimlerinin iyi olması ve çalışanlarının fikirlerini her zaman ciddiye almaları gerekir. Yönetici nedir, kime denir sizler için derledik.

Yönetici Nedir, Kime Denir İyi Bir Yöneticinin Özellikleri Nelerdir

Yöneticilik, insanlık kadar eski bir kavramdır. Yöneticiler, iş yerini ve belli bir projeyi idare eden kimselerdir.

Haberin Devamı

 Yönetici Nedir?

 Yönetici, hem özel hem de kamu kurumlarında işleri yöneten, görev dağılımının yapılmasını sağlayan ve işlerin yürümesinde görev alan kişidir. 

 Yönetici Kime Denir?

 İş hayatındaki yönetici, idaresini yürüttüğü işyerindeki düzenin sistemli bir şekilde yürümesinde görev alan kişidir. Kurumdaki ya da ilgili birimdeki çalışanların da idarecisi konumunda görev yapar. Aynı zamanda yönetici, çalışanları iş konusunda yöneten kişidir.

 İyi Bir Yöneticinin Özellikleri Nelerdir?

İyi bir yönetici kendini her zaman geliştirmeli ve iş hayatında yaşanan değişimleri yakından takip etmelidir. Sorumluluk almaktan kaçınmamalı ve her zaman eleştiriye açık olmalıdır.

Yönetici “üst”, onun sorumlu olduğu kişiler ise, “ast” şeklinde tanımlanır. Yönetici astları ile iyi ilişkiler kurmalı ve bu renklerin vasıfları konusunda bilgi vermeli ve görüşlerini almalıdır.

Haberin Devamı

İyi bir yönetici çalışma arkadaşlarının tüm sorunlarını dinler ve sorunlarına çözüm bulmaya çalışır. Çalışma arkadaşlarını sık sık motive eder ve destek olur.

İyi bir yönetici, çalışma arkadaşları ile ast – üst ilişkisinden daha öte bir arkadaşlık kurmalıdır. Aynı zamanda takım arkadaşlarının üzüntülü ve sevinçli anlarında her zaman yanlarında olmalıdır.

İyi bir yönetici ise, alçak gönüllü olmalı, yaptığı çalışmaları, sorumlu olduğu topluluğa örnek olmalı ve kendi izlediği yollardan onlara bahsederek çalışma arkadaşlarına yol göstermelidir.

Aynı zamanda iyi bir yönetici her zaman çalışma arkadaşlarına karşı biz dilini kullanmalıdır.