Eğitim Yüzey Sıcaklığı En Fazla Olan Gezegen Hangisidir?

Yüzey Sıcaklığı En Fazla Olan Gezegen Hangisidir?

21.10.2021 - 01:34 | Son Güncellenme:

Güneş sisteminde yer alan gezegenlerin sıcaklık değerleri de farklıdır. Gezegenlerin sıcaklık değerleri ile ilgili en çok merak edilen konu yüzey sıcaklığı en fazla olan gezegen konusudur. Bu konuda doğru bilinen yanlışlar vardır. Yüzey sıcaklığının en yüksek olduğu gezegen hangisidir tüm detayları ile derledik.

Yüzey Sıcaklığı En Fazla Olan Gezegen Hangisidir

Güneş sisteminde güneşe en yakın gezegenin en sıcak gezegen olacağı düşünülmektedir. Genel anlamda bu doğru bir kanı olsa da güneş sisteminde istisnai durumlar mevcuttur. 

Haberin Devamı

 Yüzey Sıcaklığı En Fazla Olan Gezegen Hangisidir?

 Güneş sisteminde güneşe en yakın gezegen Merkür'dür. Merkür, 46 milyon kilometre uzaklığa sahiptir. Merkür'ün güneşe bakan kısmı 430 santigrat dereceye ulaşabilmektedir. Akşam -180 derece gibi rakamlara düşmektedir. Bu nedenle mekanik kırılma maksimum seviyededir. Merkür büyük bir çöl gezegenine benzer. Bunun deneni de gece ile gündüz sıcaklık farkının üst düzeyde olmasıdır. 

 Venüs 130 milyon kilometre uzaklıkta olmasına rağmen en sıcak gezegendir. Venüs'ün sıcaklığı 460 santigrat dereceye sahiptir. Sıcaklık yüzeye doğru artmaktadır. Sıcaklık -107 dereceye kadar düşmektedir.