Zıt Anlamlı Kelimeler Batı Zıt Anlamlısı Nedir? Batının Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Batı Zıt Anlamlısı Nedir? Batının Zıt Anlamı Olan Kelimeler

04.03.2021 - 17:28 | Son Güncellenme:

Batı kelimesinin anlamı nedir? Batı kelimesinin zıt anlamı nedir? Batı zıt anlam olarak ne anlama karşılık gelmektedir? Batı'nın zıt anlamlısı olan kelime nedir? Batı kelimesinin anlamı ve batı kelimesinin zıt anlamı olan kelime nedir? Batı kelimesinin anlamını ve batı kelimesinin zıt anlamını merak edenler ve bilgi almak isteyenler için derledik.

Batı Zıt Anlamlısı Nedir Batının Zıt Anlamı Olan Kelimeler


Batı güneşin battığı, günün sonlandığı bilge olarak bilinir. Kuzeye bakarken sol kısımda kalan bölge de denebilir. Eski zamanlarda garp anlamına gelir. Doğu kelimesi ise batı zıt anlamlısı olan kelimedir. Doğu yön olarak batının zıt kelimesidir. Batının güneşin battığı yer iken, doğu güneşin doğduğu terdir. Tam olarak batı ve doğu zıt anlamlı kelimelerdir.

Batının Zıt Anlamı Olan Kelimeler?

Zıt anlam bir kelimenin tam olarak karşıt halidir. Tam olarak onun anlamına zıt gelen kelimeye zıt anlam denir. Batı kelimesinin zıt anlamlısı doğu kelimesidir. Birbirlerine yön olarak da tam zıt yönlerdir. Doğu ve batı tamamen ayrıdır. Batı kelimesinin tek ve en kesin zıt anlamlısı olan kelime doğu kelimesidir.