Zıt Anlamlı Kelimeler Sevgi Zıt Anlamlısı Nedir? Sevginin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Sevgi Zıt Anlamlısı Nedir? Sevginin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

04.03.2021 - 17:31 | Son Güncellenme:

Sevgi kelimesi geçmiş zamandan bu yana çok fazla başvurulan ve kullanılan kelimelerden birisini teşkil eder. Sevgi kelimesi dünyanın her yerinde aynı manaya gelmektedir. Bunun yanı sıra sevgi kelimesi her zaman dilimi içinde insanlar için ilk sırada bulunan, önem teşkil eden kelimelerden birisini oluşturmuştur. Sevgi zıt anlamlısı nedir? Sevginin zıt anlamı olan kelimeler nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.

Sevgi Zıt Anlamlısı Nedir Sevginin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Sevgi kelimesi temelini sevmekten alan, sevmek fiilinden türemiş olan bir ifadedir. Özellikle bu dönemde gittikçe anlamını yitiren, Dünya üzerinde azalan bu kelime azaldıkça, insanlık da aynı oranda azalmaya devam etmektedir.

Sevginin Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Sevgi kelimesi aynı zamanda bir duyguyu ifade eder. Daha doğrusu duyguların neredeyse çoğu sevgi kelimesinin oluşumu ile kendini göstermektedir. Sevgisi olmayan ve sevmeyi bilmeyen insanların duyguları hiçbir zaman tam bir duygu halini alamayacaktır. Sevgi kelimesinin zıt anlamlısını ise nefret kelimesi oluşturur. Günümüzde asıl yaygın olan kelime nefrettir. Özellikle savaşların bu kadar çoğalmasının temel nedenini de nefret kelimesi teşkil etmektedir.