Zıt Anlamlı Kelimeler Tutumlu Zıt Anlamlısı Nedir? Tutumlunun Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Tutumlu Zıt Anlamlısı Nedir? Tutumlunun Zıt Anlamı Olan Kelimeler

04.03.2021 - 17:30 | Son Güncellenme:

Tutumlu olmak, bir insanın elinde olanı, ihtiyacı kadar kullanmasını ifade eden bir kelimedir. Bu durumun tersini ifade eden ederek kullanılan kelime ise Tutumlu kelimesinin zıttı olan bir durumu ifade etmek için kullanılır. Bu konuyla alakalı olarak sizin için tutumlu zıt anlamlısı nedir? Tutumlunun zıt anlamı olan kelimeler konusunu detaylarıyla derledik.

Tutumlu Zıt Anlamlısı Nedir Tutumlunun Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Tutumlu kelimesinin ifade ettiği durumun tersini ifade etmek için kullanılan kelimeye zıt bir diğer ifade ile karşıt anlamlı kelime denilmektedir.

Tutumlunun Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Günlük yaşantımız içerisinde en fazla kullandığımız ve duyduğumuz kelimelerden biri hiç şüphesiz tutumlu kelimesidir. Çünkü özellikle tasarrufun önem kazandığı günümüzde tutumlu kelimesi ifade ettiği anlam bakımından çok daha büyük bir önem taşımaktadır. Tutumlu kelimesinin karşıt diğer bir ifade ile zıt anlamlısı kelimeler de günümüzde fazlaca kullanılan sözcükler arasında bulunmaktadır.

Bir insanın bir şeyi yalnızca ihtiyacı kadar kullanması durumunu ifade eden tutumlu kelimesinin birden fazla zıt anlamı olan kelime bulunmaktadır. Buna göre;

Tutumlu kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler; savurgan ve müsrif kelimeleridir.