Ekonomi 1.1 milyar $’lık sendikasyon kredisi aldı

1.1 milyar $’lık sendikasyon kredisi aldı

01.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

VakıfBank, banka tarihinin ilk sürdürülebilir sendikasyon kredisine imza atarak, 1.1 milyar dolarlık yurtdışı finansman sağladı.

1.1 milyar $’lık sendikasyon kredisi aldı

VakıfBank’tan yapılan açıklamaya göre, Mizuho Bank’ın ajan banka, Abu Dhabi Commercial Bank ile Emirates NBD’nin ortak koordinatör banka ve Emirates NBD, MUFG Bank ve Standard Chartered Bank’ın sürdürülebilirlik koordinatör bankaları olarak görev aldığı 367 gün vadeli kredinin dolar maliyeti Libor yüzde 2.50, euro maliyeti ise Euribor yüzde 2.25 seviyesinde gerçekleşti.

38 banka katılımcı oldu

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, geçen yılın nisan dönemindeki işlem ile kıyaslandığında bu işlemde katılımcı sayısını 5 banka daha artırarak 33 bankadan 38 bankaya yükselttiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Yüzde 105 oranında yenilemiş olduğumuz toplam 1.1 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredimiz, yılda 2 defa sendikasyon kredisi alan bankalar arasındaki en yüksek tutarlı işlemler arasında yer almaktadır. Başarıyla tamamlanan bu süreç güçlü muhabir ağımızın ve muhabir bankalarımızla süregelen uzun soluklu ilişkilerimizin bir yansımasıdır. Bu vesileyle işlemimize katılarak desteklerini sunan tüm muhabir banka temsilcilerimize bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.”