Ekonomi1 milim ek imar yok 2 milyar yatırım var

1 milim ek imar yok 2 milyar yatırım var

02.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstinyePark İzmir için kolları sıvayan Orjin Grup Başkanı Zafer Kurşun, “1998’deki imar planlarına sadık kaldık, 1 milimetre ek inşaat izni almadık. Dünyada örnek olacak” dedi.

1 milim ek imar yok 2 milyar yatırım var

Doğuş grubuyla İstanbul’da ortak olduğu İstinyePark projesinin ikincisini İzmir’e taşıyan Orjin Grup, 2 milyarlık yatırım yaptığı “İstinyePark İzmir”i 2019 sonunda açacak. Balçova’da yapımı süren projede, 5 yıldızlı bir otel ve 80 bin metrekarelik şehir da parkı olacak. Toplam arsa büyüklüğü ise 42 bin metrekare.

Haberin Devamı

‘A, B, C’ye talibiz’

Orjin Grubu Eş Başkanları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, bir grup gazeteciyle bir araya gelerek hedeflerini yerinde anlattı.

Projenin yüzde 100’ünün kendilerine ait olduğunu belirten Zafer Kurşun, 1998’de yani kendileri bu işe başlamadan çok önce uygulanan imar planlarıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Kurşun, “1 milimetre bile ek inşaat izni almadık” dedi.

Arazide daha önce otobüs durakları, pazar yeri, park alanı, benzinlik ile vergi dairesi bulunurken, bölgeye şimdi yepyeni bir vizyon kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Kurşun, yıkılan Maliye binasını hemen yolun karşısına taşıdıklarını 38 milyon TL’lik yatırımla yeni vergi dairesi, bir de okul binasının yaptıklarını söyledi.“Satmak için yapmıyoruz” diyerek projenin geleceğine inandıklarını ifade eden Kurşun, “Ben megolaman değilim. Ama dünyada bu işi yapmak isteyen önce İzmir’i gelip görecek sonra bu işe girecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Milliyet

İstanbul’da A, B ve C grubu tüm tüketici gruplarına hitap ederek başarılı olduklarını anlatan Kurşun, İzmir’de de bu ahengi yakalayacaklarını bildirdi.

14 milyon ziyaretçi hedefi var

İzmir’in yanı sıra Ege Bölgesi’nden, özellikle İstanbul-İzmir Otoyolunun ve Ankara İzmir Hızlı Tren Projesinin tamamlanması ile bölgedeki Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak, Muğla gibi şehirlerden çok sayıda ziyaretçinin gelmesini hedeflediklerini anlatan Zafer Yıldırım, açılışın ardından yılda 14 milyon ziyaretçi bekliyor.

Projenin inşaat aşamasında 5 bin kişi çalışacak. Projenin hayata geçmesiyle 4 bin kişiye doğrudan, 10 bin kişiye dolaylı istihdam sağlanacak.

‘İşler gayet iyi %27 büyüdük’

İstanbul’da işlerin gayet iyi gittiğini anlatan Zafer Kurşun, Mayıs 2017-Mayıs 2018 döneminde yüzde 27’lik büyümeyi yakaladıklarını söyledi. Ziyaretçi sayısında yüzde 5 artış yaşandığını kaydeden Kurşun, kışı başı ortalama harcamalarda yüzde 27’lik bir yükselişe ulaşıldığını anlattı. Kurşun, AVM kiralari ve yükselen kur noktasında ise “Bizim kurumuz ayrı, 3.80. Biz kiracımızı mağdur etmeyiz” şeklinde konuştu.

KEŞFETYENİ
Fotoğraflar ele verdi! Sevgilisi 29 yaşındaki fenomen çıktı
Fotoğraflar ele verdi! Sevgilisi 29 yaşındaki fenomen çıktı

Cadde | 18.06.2025 - 11:22

Barcelona'nın 17 yaşındaki yıldızı Lamine Yamal, İspanya'nın tanınmış sosyal medya fenomeni 29 yaşındaki Fati Vázquez ile aşkı ortaya çıktı.

Yazarlar