Ekonomi 100 kız çocuğuna teknoloji eğitimi

100 kız çocuğuna teknoloji eğitimi

23.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pazarlama teknolojileri şirketi Hopi, ünlü rap sanatçısı Tepki ve Grafiti sanatçısı Highero imzası taşıyan “7-Bites” NFT isimli koleksiyonunun satışından elde ettiği geliri, teknoloji alanında kadın varlığını artırmak ve bu alanda uzmanlar yetiştirmek amacıyla hareket eden Teknolojide Kadın Derneği’ne bağışladı.

100 kız çocuğuna teknoloji eğitimi

EKONOMİ SERVİSİ - Dernek bu bağış ile Türkiye’nin her bölgesinden lise öğrencisi 100 kız çocuğuna 8 farklı branşta eğitim verecek ve kız çocuklarının teknoloji sektörüne ilgisinin, uzun vade de sektördeki kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

Toplumsal fayda

Hopi Ürün Yönetimi, Pazarlama ve CRM’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gül Sağır Aydın, “TÜİK’in verilerine göre, kadınların tüm sektörlerdeki istihdam oranı yaklaşık yüzde 30. Bu oran teknoloji sektöründe ise yalnızca yüzde 10’ler seviyesinde. Bu sebeple Hopi’nin doğum günü için bir pasta yerine, sektörde kadınların sahip olduğu bu orana dikkat çekmek için 7 farklı NFT pasta dilimi tasarlattık. Böylece ajansımız Youth Works’ün desteği ile hayat bulan “7-Bites” NFT koleksiyonumuz, sadece teknolojiyi merkeze aldığımız bir proje olmanın ötesinde teknolojide kadın varlığını artırma hedefi ile toplumsal faydaya odaklandığımız bir kurumsal sosyal sorumluluk projesine dönüştü” dedi.

Haberin Devamı

Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney de, “Dünya Ekonomik Forumu Raporu’nda belirtildiği üzere, 1 milyar insanın kendi yetkinliklerini güncellemesi ya da yeni yetkinlikler edinmesi gereken bir çağın içindeyiz” diye konuştu.