Ekonomi 100. otele yeni marka

100. otele yeni marka

16.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Amerika kıtası dışında dünyaya açılmaya ilk olarak 65 yıl önce İstanbul’dan başlayan Hilton, Türkiye’deki 100. otel anlaşmasını yaptı. Bu kapsamda Hilton, Taksim 360 projesinin bir parçası olacak Canopy by Hilton İstanbul Taksim otelini 2023 sonunda açacak. Bu anlaşmayla birlikte Türkiye’ye giriş yapan Canopy markası ise ülkede faaliyet gösteren sekizinci Hilton markası olacak. Bu otel, Canopy markasının dünyada 47. oteli olacak.

100. otele yeni marka

 

DUYGU ERDOĞAN - Hilton’un faaliyetteki 70 otelinde ortalama 5 bin kişi çalıştığı belirtilirken, anlaşması yapılan diğer otellerden de 3 bine yakın yeni istihdam öngörüsü var. Hilton, Türkiye’deki otellerinin yüzde 60’ı bayilik kanalıyla işletilirken, yüzde 40’ı ise Hilton işletmesi altında bulunuyor.

Haberin Devamı

Hilton Türkiye Yatırım Yönetici Direktörü Tuğrul Temel, markanın şehirlerin ilk akla gelen semtlerinde, şehrin yerel dinamiklerini yansıttığını vurgularken, bunun için en iyi adreslerden birinin Taksim olduğunu söyledi. Hilton Türkiye Üst Sınıf ve Lüks Oteller Ülke Müdürü Armin Zerunyan ise pandemi dönemi ardından tüm dünyada ve Türkiye’de turizmin hızlı bir dönüş yaptığını, özellikle İstanbul’un iş/toplantı ve gezi amaçlı tüm turizm alanlarında yükselen bir ivme kazandığını ifade etti.