Ekonomi 12 AVM’li şirket halka açılıyor

12 AVM’li şirket halka açılıyor

09.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Portföyünde 12 alışveriş merkezi (AVM) bulunan Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor.

12 AVM’li şirket halka açılıyor

Optimum, Hilltown ve Piazza gibi zincir AVM markalarının yatırımcısı ve işletmecisi olarak Türkiye’nin 7 şehrinde faaliyet gösteren şirketin halka arzı için Ak Yatırım ve Deniz Yatırım’ın konsorsiyum liderliğinde 17, 18 ve 19 Nisan’da talep toplanacak.

Haberin Devamı

Rönesans Holding’in ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın, 640 bin metrekaresi AVM, 100 bin metrekaresi de ofis olmak üzere toplam 740 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunuyor. Verilen bilgiye göre, pay başına 135 liradan halka arz edilecek toplam 33.357.450 TL nominal değerli payların yüzde 80’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Toplam 4.5 milyar TL büyüklüğündeki halka arzın gerçekleşmesi ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın halka açıklık oranı yüzde 10.08 olacak.

Büyük portföy

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Canbaş, Türkiye’nin hem adet hem de brüt kiralanabilir alan bazında en büyük AVM yatırımcısı ve işletmecisi olduklarını söyledi. Canbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla 85.5 milyar TL (yaklaşık 2.6 milyar euro) değerinde 16 varlıktan oluşan bir gayrimenkul portföyüne sahibiz. Türkiye’nin bilinen AVM markalarına sahip bir yapı olarak, halka arzla birlikte tüm bu projelerin yatırımcısı olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın da bilinirliğinin ve tanınırlığının pekiştirilmesini hedefliyoruz. Ayrıca rekabet gücümüzü daha da artırırken, finansal yapımızı güçlendirmeyi ve büyüme hedeflerimize bir adım daha yaklaşmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Yeni projeler

Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın portföyünde bulunan 12 AVM’nin yanı sıra İstanbul Maltepe Park AVM ve Ofis’in hemen yanında bulunan arsada yeni bir proje geliştirdiklerini belirten Özgür Canbaş, Aralık 2023’te alınan ruhsata paralel olarak inşaat çalışmalarına başladıklarını söyledi. Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın portföyünde Ataşehir ve Ümraniye’de iki arsa ve Antalya’da Beachtown Projesi bulunduğunu da ifade eden Canbaş, “Yeni fırsatlarla da ilgileniyoruz” dedi.