Ekonomi 16 şehri gezip kadın girişimcilerle buluştular

16 şehri gezip kadın girişimcilerle buluştular

29.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen Girişimin Kadın Kahramanları Projesi kapsamında düzenlenen roadshow, Anadolu’da 16 ayrı kente gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından tamamlandı.

16 şehri gezip kadın girişimcilerle buluştular

Girişimin Kadın Kahramanları projesi kapsamında sırasıyla Ankara, Erzurum, Trabzon, Şanlıurfa, Nevşehir, Konya, Bursa, Kocaeli Aydın, Kayseri, Gaziantep, Antalya , Karabük, İzmir, Çanakkale ve Düzce’de gerçekleştirilen roadshow ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyesi 1000 kadına Arçelik Perakende Akademi bünyesinde hazırlanan eğitim programı hakkında bilginin paylaşılmasının yanı sıra, Beko 100 Kadın Bayi projesinin ayrıntıları aktarıldı.

Haberin Devamı

İş gücüne katılmalılar

TOBB Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, roadshow projesine ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“Bir Çin atasözü, ‘Göğün yarısı kadınlarındır’ der. Ancak maalesef halen hem ülkemizde hem de tüm dünyada kadınların iş hayatındaki yeri ve rolü, olumlu ilerlemelere rağmen, istenilen noktada değil. Ülkelerin kalkınması kadın emeğinin ekonomiye yansıması ile mümkün. Kadının iş gücüne katılımı ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilirliği açısından bir gereklilik. Bir başka deyişle ekonomide ve sosyal yaşamda sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması, nüfusun yarısını oluşturan kadınların yaşamın tüm alanlarına aktif katılımları ile mümkün. Kadınların girişimcilik ekosistemine girmeleri gerek.”