Ekonomi 225 milyon euro’luk çevre bağlantılı işlem

225 milyon euro’luk çevre bağlantılı işlem

20.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi, Bank of America ile sürdürülebilirlik bağlantılı repo işlemi gerçekleştirdi. Bankadan yapılan açıklamaya göre 225 milyon euro tutarındaki işlem, bankanın sera gazı emisyon seviyelerinde iyileştirmeye yönelik performans kriterleri içeriyor.

225 milyon euro’luk çevre bağlantılı işlem

EKONOMİ SERVİSİ - Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, finans sektörünün sahip olduğu büyük dönüştürücü güçle sürdürülebilirlik konularında büyük bir misyon üstlenmek zorunda olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Yapı Kredi olarak faaliyetlerimizin çevre ve toplum üzerindeki etkilerini doğru yönetmenin büyük bir sorumluluk olduğunun bilincindeyiz. Ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirliğin sağlanması konusunda sorumluluk almaktan kaçınmıyoruz.

Sürdürülebilirlik konuları iş kültürümüzün ve felsefemizin tam merkezinde. Sürdürülebilirlik alanında atılan ulusal ve uluslararası tüm adımları da çok yakından takip ediyoruz. Bu alandaki çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde de artırarak devam etmek konusunda son derece kararlıyız. Bank of America ile gerçekleştirdiğimiz 225 milyon euro tutarındaki sürdürülebilirlik bağlantılı repo işlemi de bu yolda attığımız güçlü adımların bir nişanı oldu.”

Karbon emisyonu

Haberin Devamı

Erün, Yapı Kredi olarak, ısınmayı 1.5 derece ile sınırlandırmayı amaçlayan Paris Anlaşması hedefleri doğrultusunda Kapsam 1 ve Kapsam 2 mutlak karbon emisyonlarını 2030’a kadar yüzde 76 ve 2035’e kadar yüzde 100 azaltmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.