Ekonomi 4 bin lüks daire satıp ‘ucuz konut' yapacak

4 bin lüks daire satıp ‘ucuz konut' yapacak

24.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kiptaş’ın Bahçeşehir’de inşasına başladığı 4 bin konutluk Vaditepe projesi satışa çıktı. İBB Başkanı Kadir Topbaş, buradan elde edilecek gelirle dar gelirli vatandaşlara ucuz konut yapacaklarını açıkladı.

4 bin lüks daire satıp ‘ucuz konut yapacak

Kiptaş’ın Bahçeşehir’deki 4 bin konutluk projesi satışa çıktı. Vaditepe adındaki proje ilk gün yoğun bir ilgiyle karşılandı. Vaditepe projesinin tanıtımında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, bu projeden elde edeceği kaynakla dar gelirliler için sosyal konut yapacaklarını açıkladı.
Kadir Topbaş, bu kapsamda projenin ikinci etabında 85-95 metrekarelik ve 10 yıl ödemeli sosyal konutların yer alacağını söyledi.
Kiptaş’ın bugüne kadar inşa ettiği başarılı projelere dikkat çeken Kadir Topbaş, hayata geçirdikleri her projede vatandaşlar için maksimum faydayı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Kiptaş’ın da 18 yıldır bu amaca hizmet ettiğini dile getiren Topbaş, “63 bin konuttaki başarısı da bunun sembolüdür. Bugün lanse ettiğimiz Vaditepe projemiz de İstanbul’a ve Bahçeşehir’e değer kazandıran, halkımıza fayda sağlayan modern bir projedir” dedi.
3 saatte 750 daire satıldı
Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, projenin bölgeye büyük değer kazandıracağını belirterek, “Vaditepe projemize şimdiden yoğun ilgi alıyoruz. Lansman sonrasında başlayan satışlarda ilk 3 saatte 750 dairenin satışını gerçekleştirdik” dedi.
İsmet Yıldırım, bugüne kadar 63 bin konutun inşasını başarıyla tamamladıklarını ve birçok önemli projeye imza attıklarını vurgulayarak, “Şimdi de Vaditepe projemizle İstanbul’un en gözde yerleşim alanlarından Bahçeşehir’de 4 bin konutluk dev bir projeye imza atıyoruz. Bünyesinde bulunan farklı konseptlerdeki konutlarıyla, peyzajıyla, sosyal donatılarıyla ve konumuyla fark oluşturan özel bir proje hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
Bahçeşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da Vaditepe’nin bölgeye değer katacağını belirterek, bölgenin bundan daha da hızlı gelişeceğini ifade etti. Projesi Özgüven Mimarlık tarafından yapılan projede bankalardan 120 aya kadar konut kredisi kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

250 bİn TL’den başlıyor

Bahçeşehir’in göl manzarasına hakim noktada konumlandırılan Vaditepe projesi kapsamında 1+1’den 5+1’e kadar çeşitli tiplerde daireler yer alıyor. 284 dönüm arsa üzerinde yükselen Vaditepe, geniş peyzaj alanları, yürüyüş yolları ve modern sokaklarıyla ön plana çıkıyor.
Projede 25 bin metrekarelik ticari alanın yanı sıra, kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, fitness center, sauna, Türk hamamı, vitamin bar, dinlenme terasları, çocuk oyun alanları ve geniş yeşil alanlar yer alıyor. İlk etabı 24 ayda tamamlanacak projede fiyatlar 250 bin liradan başlıyor.

Batışehir’in yeni reklam yüzü Cem Ceminay
EgeYapı Group tarafından İstanbul Bağcılar’da inşa edilen Batışehir projesinin yatırımcılara sunduğu avantajlar, radyoculuğun duayen isimlerinden Cem Ceminay’ın rol aldığı yeni reklam filmiyle anlatılıyor.
Cem Cemimay, reklam filminde kendine has üslubu ile Batışehir’in açık hava çarşısında alışveriş yapıyor, sosyal alanlarında günün yorgunluğunu atıyor ve sağlıklı bir yaşamın da kapılarını açan Batışehir’de sporunu ihmal etmiyor. Yönetmenliğini Kağan Erturan’ın gerçekleştirdiği reklam filminde Cem Ceminay, yatırımcıları yine kendi tarzında Batışehirli olmaya çağırıyor.
3 bin 500 konut bulunacak
Yaklaşık 700 milyon liralık yatırımla 818 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Batışehir’de, toplam 3 bin 305 adet konut yer alacak. Proje kapsamında konutların yanı sıra otel – rezidans ve ofislerin yer alacağı Batışehir Premium ile çok sayıda önemli markanın da bulunacağı bir açık hava çarşısı bulunacak.

Haberin Devamı

Vadi’yi erken teslim etti yatırımcısını sevindirdi

Lansmana çıktığı günden bu yana birçok satış şampiyonluğu yakalayan Kuzu Grup imzalı Spradon Vadi projesi sahiplerine
4 ay erken teslim ediliyor

Kuzu Grup’un Bahçeşehir’de Emlak Konut GYO işbirliği ile inşa ettiği, satış şampiyonluğu ve farklı ödeme planlarıyla öne çıkan Spradon Vadi projesinde erken teslim yapılıyor. 2014 Ocak ayında teslim edileceği açıklanan Spradon Vadi projesinde 2013 Ekim itibariyle planlanandan 4 ay önce daireler ev sahiplerine teslim edilmeye başlandı.
Adını, Bahçeşehir’in Ispartakule yerleşim bölgesinin antik dönemdeki adı Spradon’dan alan projede 1037 konut ve ticari üniteler bulunuyor. 28 ve 30 katlı iki kulenin yanı sıra 5 tane de 9 ve 12 katlı blokların yer aldığı proje toplam 250 milyon lira yatırım değerine sahip. Spradon Vadi’de 544 tane 1+1, 483 tane 2+1, 6 tane 2+1 dubleks, 4 tane 3+1 dubleks daire ve 1 market yer alıyor.
Spradon Vadi’de yer alan sınırlı sayıdaki dairelerin satışı kişiye özel ödeme koşullarıyla devam ederken, projede, yüzde 1 KDV avantajıyla ev sahibi olmak mümkün.
Başarılı satış grafiği
Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, projeyi Emlak Konut GYO ile birlikte Bahçeşehir 2. Bölge’de 160 bin metrekarelik inşaat alanı ve 42 bin metrekarelik arsa üzerinde geliştirdiklerini belirterek, Spradon Vadi’de yoğun bir çalışmanın sonucunda erken teslim yaptıklarını söyledi. Projenin yeşil doğası ve geniş sosyal imkânları ile dikkat çektiğini dile getiren Kuzu, projede başarılı bir satış grafiği yakaladıklarını da vurguladı.
Özen Kuzu, sınırlı sayıda dairenin kaldığı Spradon Vadi’de ev sahibi olmak isteyenlerin elini çabuk tutmalarını önerirken, “Ocak 2013’te yürürlüğe giren yüzde 8 ve 18’lik yeni KDV oranlarından da etkilenmeyen Spradon Vadi’de KDV’nin yüzde 1 olarak uygulanması konut alıcısı için önemli bir avantaj oluşturuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

TOKİ’nin 35 bin TL’lik konutları satışa çıkıyor

Haberin Devamı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Ankara Mamak’ta dar gelirli vatandaşlar için inşa edip, 35 bin liradan satışa çıkardığı 448 konuta başvurular bugün başladı.
180 ay vadede 172 liradan başlayan taksitlerle, satışa sunulan oturuma hazır konutlara başvurular, 8 Kasım 2013 tarihine kadar devam edecek.
4 bin lira peşinatla satılan “Mamak 2. Etap 448 Konut Alt Gelir Grubu Projesi” kapsamında inşa edilen CY tipi bir oda bir salon niteliğindeki konutların fiyatları 35 bin lira ile 47 bin 500 lira arasında değişiyor. 15 Kasım 2013’te gerçekleştirilecek kura çekilişi ile hak sahipleri belirlenecek.
TOKİ’nin alt gelir grubu için satışa sunduğu konutlardan almak isteyenler başvuru bedeli olarak TOKİ hesabına bin lira yatırdıktan sonra kura çekilişine katılabilecekler. Kurada ismi çıkan hak sahipleri için yatırdıkları bu başvuru bedeli peşinatlarına sayılacak. Hak sahibi olamayanlara yatırdıkları başvuru bedeli iade edilecek.
Oturuma hazır durumda bulunan konutların hak sahiplerinin belirleneceği kura çekilişinin ardından Aralık ayında teslim edilmesi planlandı. Kurada ismi çıkan hak sahipleri 2 - 18 Aralık 2013 tarihleri arasında sözleşme imzalayarak konutlarını teslim alabilecekler. Konutlar için taksit ödemesi de Ocak 2014’te başlayacak.

Haberin Devamı

Lig atlatan AVM kapılarını açıyor

Pasifik İnşaat tarafından hayata geçirilen Ankara’nın ofis, rezidans ve alışveriş merkezi özelliklerine sahip ilk karma kullanımlı projesi Next Level bugün açılıyor. Konumu ve mimari özellikleriyle Ankara’nın referans projesi kabul edilen Next Level, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankaralılarla buluşacak.
Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, inşaat sektörüne Türkiye gayrimenkul piyasasına değer katmak hedefiyle girdiklerini hatırlatarak, Next Level’la inşaat sektörüne olan inançlarını net olarak ortaya koyduklarını söyledi.
Next Level’ın toplam 19 bin 590 metrekarelik arsa alanı, 190 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olduğunu belirten Fatih Erdoğan, projenin toplam yatırım tutarının 500 milyon lira olduğunu hatırlattı. Next Level’ın Ankara’nın en değerli noktasında, şehrin en hızlı gelişen aksları Eskişehir ve Konya Yolları’nın kesişim noktasında bulunduğunun altını çizen Fatih Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
Ankara’nın ilk karma projesi
“Next Level, ofis, rezidans ve alışveriş merkezi nitelikli konseptiyle, Ankara’nın ilk karma kullanımlı projesi olarak Ankara’yı dünyada şehir yaşamının ulaştığı son trend ile tanıştırdı. Türkiye’de de İstanbul’dan sonra, iş, yaşam, alışveriş ve eğlencenin bir arada olduğu yaşam tarzını insanların hizmetine sunan ikinci şehir Next Level’la birlikte Ankara oldu.”

Emlak Konut Bursa’da arsa ihalesine çıkıyor

Hasılat paylaşımı modeliyle konut projeleri gerçekleştiren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şimdi de Bursa Osmangazi’deki arsasını ihale ediyor. Demirtaş Mahallesi 303 Ada 4 parselde bulunan net alanı 62 bin metrekareyi bulan konut imarlı arsanın ihalesi 26 Kasım 2013 tarihinde saat 14.30’da gerçekleştirilecek.
Emsale esas inşaat alanı 122 bin 760 metrekareyi bulan arsa, kapalı zarf teklif alma, pazarlık ve açık artırma usulüne göre 2 oturum halinde ihale edilecek. İhaleye yerli ve yabancı yatırımcılar teklif verebilecekler.

Kurtköy’deki ofislerde bayram devam ediyor

MVK Yapı tarafından Kurtköy’de hayata geçirilen Work-Square projesinden kampanya haberi geldi. Buna göre, ev-ofis, ticaret alanı ve otelden oluşan karma projede bayram devam ediyor.
Satışların hızla devam ettiği Work-Square projesinden daire almak isteyenler, bayrama özel düzenlenen yüzde 10 oranındaki indirim kampanyasından ekim ayı sonuna kadar faydalanmaya devam edebilecekler.
Dairelerin yüzde 50’sinin satıldığı Work Square projesinde teslimler 2014 yılı sonunda gerçekleşecek. Work Square’de 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin satışına hızla devam ediliyor. Proje, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 800 metre uzaklıkta.