Ekonomi 4’üncü sondaj gemisi 19 Mayıs’ta Türkiye’de

4’üncü sondaj gemisi 19 Mayıs’ta Türkiye’de

17.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Daha önce milletimizle müjdesini paylaştığımız 4’üncü sondaj gemimiz inşallah 19 Mayıs günü Türkiye’de olacak” dedi.

4’üncü sondaj gemisi 19 Mayıs’ta Türkiye’de

EKONOMİ SERVİSİ - Bakan Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ev sahipliğinde, bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler (PEMT’22) toplantısına katıldı. 

Haberin Devamı

En teknolojik gemi

Karadeniz gazının kullanıma sunulmasıyla ilgili her gün yeni bir aşama kaydedildiğini belirten Dönmez “Daha önce ilk alevini yaktığımız Türkali-2 kuyusunda günlük 2,1 milyon metreküp, Türkali-1 kuyusunda ise günlük 1,7 milyon metreküp gaz üretimini test ettik. Testlerimiz sonucu kuyu başına günlük ortalama 3 milyon metreküp üretime çıkacağımızı gördük. Daha önce milletimizle müjdesini paylaştığımız 4’üncü sondaj gemimiz inşallah 19 Mayıs günü Türkiye’de olacak. Sondaj hazırlıkları için Mersin Taşucu’nda yaklaşık 2 ay kalacak. 4’üncü gemimiz, 7’nci jenerasyon derin deniz sondaj gemisi. Artık teknoloji olarak bundan daha üst seviyede bir gemi yok” diye konuştu.

150 kuyu hedefi

Haberin Devamı

Sadece denizde değil, karada da yoğun bir çalışma yapıldığını belirten Bakan Dönmez, “2021 yılında 112 kuyunun sondajını tamamladık. 2022 hedefimiz, 150 kuyunun sondajını tamamlamak. Kara alanlarımızda yaptığımız çalışmalarda son 3 yılda toplam 138 milyon varil petrol eşdeğeri yeni rezerv ekledik” dedi.