Son dakika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.412 enerji ve tabii kaynaklar bakanı fatih dönmez haberi bulunmuştur.
Karadeniz Gazı için 3'ü sondaj 16 gemi çalışıyorKaradeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğalgazın karaya çıkartılması 3'ü sondaj gemisi olmak üzere 16 geminin çalışmaları sürüyor. Bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Eş zamanlı 6 bin ayrı faaliyet var. Dünya ölçeğinde bir proje" dedi.
Yerli jeneratör seri üretilecekEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Yerli ve milli jeneratör üretiminde artık seri üretime geçiyoruz. İlk yerli türbinimizi ve seri üretimden çıkaracağımız ilk yerli jeneratörümüzü Sakarya nehri üzerinde bulunan Hasan Polatkan Hidroelektrik Santrali’nde kullanacağız” dedi.
Karadeniz gazının karaya çıkartılma çalışmaları sürüyorKaradeniz gazını karaya çıkartmak için çalışmalar sürüyor. 10 sondaj kuyusunun açılması hedeflenirken su altı borularının Temmuz ayından itibaren döşenmeye başlanması bekleniyor.
Haneler için enerji verimliliği kredisiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Enerji Zirvesi’nde yaptığı konuşmada “Elektrik üretim, iletim ve dağıtımından, karalarda ve denizde petrol ve doğal gaz arama ve üretimine, madencilikten nükleer enerjiye kadar son dönemde hem özel hem de kamu eliyle ciddi bir altyapı ve üstyapı yatırımlarına giriştik. Bugün itibariyle elektrikte kurulu gücümüz 100 bin megawattı geçmiş durumda” dedi.
Bakan Dönmez'den elektrik üretimi açıklamasıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, MÜSİAD Uluslararası Enerji Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Özellikle son dönemde yeni yapılan binalarımızda mutfakta kullanılan ocaklar elektrikle çalışıyor. Elektrik bizim için ikincil bir kaynak. Yani başka bir kaynak tarafından üretilmesi gerekiyor. Buradan inşaat sektörüne bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yeni yapılarda mutfaklarda pişirme yöntemlerini elektrikle değil doğal gazla pişirmeye uygun bir şekilde inşa etmemiz kaynaklarımızı daha verimli ve etkin kullanılmasını sağlayacaktır. Eğer burada bir mesafe kat edemezsek bununla ilgili bir düzenleme de yapabiliriz" dedi.
Bakan Dönmez: 4'üncü sondaj gemimiz, dünyadaki 5 gemiden 1'iEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisinin, kendi klasmanında dünyadaki 5 gemiden 1'i olduğunu belirterek, yakında keşif faaliyetine başlayacağını açıkladı.
Bakan Dönmez: 4'üncü sondaj gemimiz, dünyadaki 5 gemiden 1'iEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisinin, kendi klasmanında dünyadaki 5 gemiden 1'i olduğunu belirterek, yakında keşif faaliyetine başlayacağını açıkladı.
Fuat Oktay, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile bir araya geldiCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile Türkiye-Cezayir İş Yatırım Forumu'nda bir araya geldi. Burada konuşan Oktay, "Cezayir'de faaliyet gösteren yaklaşık bin 400'ü aşkın Türk şirketi, 30 bin Cezayirli kardeşimize sağladığı istihdam ile Cezayir ekonomisine katkı sunmaktadır. Biz Cezayir'i bir pazar olarak değil, bölgedeki en önemli ticaret ve üretim ortaklarımızdan biri olarak görüyoruz. Cezayir'in Mağrip bölgesinde ve Afrika kıtasında barış ve huzurun tesisi ve korunmasında kilit öneme sahip olduğu bilincindeyiz" dedi. Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ise Türk iş insanlarına yatırım çağrısı yaptı.
4’üncü sondaj gemisi 19 Mayıs’ta Türkiye’deEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Daha önce milletimizle müjdesini paylaştığımız 4’üncü sondaj gemimiz inşallah 19 Mayıs günü Türkiye’de olacak” dedi.
Türkiye-Cezayir arasında 15 anlaşma, bir ortak bildiri imzalandıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 1. Toplantısı Ortak Bildirisi imzalandı. Ayrıca Türkiye ile Cezayir arasında siyasi, askeri, ekonomik, ticari, kültürel, turistik alanlarda iş birliğini içeren 15 anlaşma imzalandı.
Bakan Dönmez dördüncü sondaj gemisi için tarih verdiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Daha önce milletimizle müjdesini paylaştığımız 4'üncü sondaj gemimiz inşallah 19 Mayıs günü Türkiye'de olacak" dedi.
Yatırımda ‘büyük’ hamleYeni tasarımları hayata geçirmeyi, enerji verimliliği sağlamayı ve israfı önlemeyi hedefleyen Eczacıbaşı, büyük ebatlı ürünlerin üretileceği yeni Vitra Karo tesisini hizmete aldı.
Son dakika: Kazakistan ile 15 anlaşma imzalandı! Erdoğan yeni hedefi belirledi: 10 milyar dolar...Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile başbaşa görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası iki ülke arasında 15 yeni anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tokayev anlaşmaların ardından ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan "5 milyar dolar olarak belirlediğimiz hedefimizi geride bıraktık. İnşallah birlikte atacağımız adımlarla 10 milyar dolar hedefine ulaşacağız." dedi. Tokayev ise açıklamasında, "Türkiye, Kazakistan için çok önemli bir stratejik ortaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman bize destek olduğunu biliyoruz. Erdoğan vizyon sahibi bir lider." ifadelerini kullandı.
Gaz depolamada önemli eşik aşıldıDoğal gaz arz güvenliği için depolamada önemli bir eşik geçildi. Silivri Yeraltı Depolama Tesisi’nde kapasite artırımı için açılan kuyuların ikisinde gaz yakma testi tamamlandı.
Şehit teğmenin baba ocağında yas varZeytindalı harekât bölgesinde teröristler tarafından düzenlenen füze saldırısında şehit olan İstihkam Teğmen Talha Bahadır'ın (29) Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki baba ocağında yas var.
Hedef dünyada ilk 3Türkiye’nin güneş paneli üretiminde önemli artış sağlandı. Türkiye 7960 megavatlık panel üretimi kapasitesiyle dünyada 4’üncü sırada. Enerji Bakanı Dönmez, gelecek yıl güneş paneli üretiminde dünyada ilk 3’e girmeyi hedeflediklerini söyledi.
Bakan Dönmez: Meydanı bunların yalanlarına, iftiralarına bırakacak değilizEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalan siyasetiyle gündeme gelmeye çalıştığını belirterek, "Önce '4 milyon abonenin elektriği kesik' dedi. Yalanını rakamlarla ortaya koyduk. Ardından geçen hafta ziyaret ettiği evin 'elektrikleri 4 aydır kesik' dedi. Öyle olmadığını belgelerle ortaya koyduk. Bunlara laf anlatmak aslında zaman israfı, ancak gel gör ki meydanı da bunların yalanlarına, iftiralarına bırakacak değiliz" dedi.
Bakan Dönmez: Meydanı bunların yalanlarına, iftiralarına bırakacak değilizEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun yalan siyasetiyle gündeme gelmeye çalıştığını belirterek, "Önce '4 milyon abonenin elektriği kesik' dedi. Yalanını rakamlarla ortaya koyduk. Ardından geçen hafta ziyaret ettiği evin 'elektrikleri 4 aydır kesik' dedi. Öyle olmadığını belgelerle ortaya koyduk. Bunlara laf anlatmak aslında zaman israfı, ancak gel gör ki meydanı da bunların yalanlarına, iftiralarına bırakacak değiliz" dedi.
Bakan Dönmez gençlerle iftar programında buluştuEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen "Haluk Dursun Kütüphanesinde Gençlerle İftar" programına katıldı.
Bakan Dönmez: "Elektrikte sessiz bir devrim yaptık"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Elektrikte sessiz bir devrim yaptık. Neredeyse 100 milyar doların üzerinde yatırım yaptık. Bu dile kolay. Büyük çoğunluğunu da kendi milli bütçemiz, Hazine kaynaklarımızdan karşılamadan yaptık. Yüzde 80-90’ı özel sektör kaynaklı" dedi.
Bakan Dönmez: Elektrikte sessiz bir devrim yaptıkEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Elektrikte sessiz bir devrim yaptık. Neredeyse 100 milyar doların üzerinde yatırım yaptık. Bu dile kolay. Büyük çoğunluğunu da kendi milli bütçemiz, Hazine kaynaklarımızdan karşılamadan yaptık. Yüzde 80-90’ı özel sektör kaynaklı" dedi.
Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.