Ekonomi 'Abdülhamid Han' filonun en güçlüsü: Dünyada sadece 5 tane var!

'Abdülhamid Han' filonun en güçlüsü: Dünyada sadece 5 tane var!

09.08.2022 - 13:12 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi 'Abdülhamid Han' bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle ilk görevine çıktı. İşte 'Abdülhamid Han' gemisinin dikkat çeken özellikleri...

Gemi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla görev yerine uğurlandı. Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle dikkat çeken 'Abdülhamid Han', hidrokarbon arayacak.

Haberin Devamı

Abdülhamid Han filonun en güçlüsü: Dünyada sadece 5 tane var

Enerji son dönemde dünyanın en karmaşık çatışma alanlarının başında geliyor. Türkiye’nin sondaj filosu genişliyor. Abdülhamid Han gemisi bugün görev yerine uğurlandı. 

Abdülhamid Han filonun en güçlüsü: Dünyada sadece 5 tane var

DÜNYADA SADECE 5 TANE VAR

Bu gemiden dünyada sadece 5 tane var. Uzunluğu 238 metre, genişliği 42 metre, kule yüksekliği 104 metre, ağırlığı ise 68 bin groston, 9 kat büyüklüğünde, 1 adet helikopter pistine sahip, mürettebat kapasitesi ise 200 kişidir. Sondaj derinlik kapasitesi 12 bin 200 metre.

Abdülhamid Han filonun en güçlüsü: Dünyada sadece 5 tane var

Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisinin bakım ve geliştirme çalışmaları bitti. Gemi hidrokarbon arama çalışmaları için yolcu edildi. Törene Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldı.

Abdülhamid Han filonun en güçlüsü: Dünyada sadece 5 tane var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'in Taşucu Limanı'nda Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak olan Abdülhamid Han Sondaj Gemisini havadan inceledi.

Haberin Devamı

CNN Türk Muhabiri Ahmet Türkeş son durumu anlattı:

“Abdülhamid Han Türkiye’nin en büyük sondaj gemisi. Gemiyle ilgili her gelişme Yunanistan ve Rum basınında ilgi ile takip ediliyor. Gemi 1 haftalık test için kıyıdan çıkmıştı. O Yunan ve Rum basınında manşetlere konu oldu.

Fatih, Yavuz ve Kanuni Karadeniz’de sondaj çalışmaları yürütüyor. Abdülhamid Han gemisi de Akdeniz’de uzun aradan sonra görev yapacak ilk sondaj gemisi olacak."