Ekonomi ADFIMI Başkanı olarak seçildi

ADFIMI Başkanı olarak seçildi

07.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, İslam Kalkınma Bankası Üyesi Ülkelerde Ulusal Kalkınma Finans Kuruluşları Birliği’nin (ADFIMI) Yıllık Genel Kurul Toplantısı’nda, Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Arslan, bu görevi Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir’den devraldı.

ADFIMI Başkanı olarak seçildi

 

Mısır’ın Sharm El Sheikh şehrinde 1-3 Haziran’da gerçekleştirilen İslam Kalkınma Bankası (İKB) Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantıları’na Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanı sıra üye ülkelerin ilgili bakanları ve finans kuruluşlarının önde gelen yöneticileri katıldı.

Haberin Devamı

Bu toplantılar kapsamında İslam Kalkınma Bankası’na üye ülkelerde faaliyet gösteren kamu sermayeli bankalar birliği ADFIMI’nin Yıllık Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Halkbank Genel Müdürü Arslan, üç yıllığına ADFIMI Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Osman Arslan, “İslam coğrafyasında bankacılık ve finans hizmetlerine yönelik kapsayıcılığın ve katılımcılığın daha geniş şekilde sağlanmasının, ülkelerimizin kalkınması yolunda son derece pozitif etki sunacağına inanıyoruz” dedi.