Ekonomi Adresi Aydınlı’daki Gizli Bahçe oldu

Adresi Aydınlı’daki Gizli Bahçe oldu

12.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dumankaya, Tuzla Aydınlı’da yeni projeye başladı. Gizli Bahçe olarak isimlendirdikleri bu alanda küçük daireler olarak planladıkları Adres Panorama’dan sonra üç yeni projeye daha başlayacaklarını bildiren Dumankaya, bundan sonraki proje isimlerinin Güzel Bahçe olacağını söyledi

Adresi Aydınlı’daki Gizli Bahçe oldu

Dumankaya, en hızlı gelişen bölgelerden biri olarak değerlendirilen Tuzla-Aydınlı’daki çıkışını sürdürüyor. Adres ön isimli projeleriyle ismini duyuran Dumankaya’nın bölgede hayat verdiği projenin adı Adres Panorama olurken, şirket, Tuzla-Aydınlı için üç yeni çalışma daha planlıyor. Daha önce bölgede Gizli Bahçe Konakları isimli bir projeyi hayata geçiren firmanın burası için tasarladığı çalışmalardan ikisi de yine bu ilk projenin devamı niteliğinde Gizli Bahçe Su ve Gizli Bahçe Villaları olarak belirlendi. Firmanın diğer planları da haziranda Esenyurt’ta, ekim ayında ise Maltepe ve Halkalı’daki projelerini satışa çıkarmak. Tüm bu çalışmalar sonucunda 2011 sonunda ulaşılacak boyut ise 1.3 milyar TL yatırım karşılığındaki 5 bin konut olacak.
Tuzla-Aydınlı’daki projeleri hakkında konuşan Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, bugüne kadar Adres ismiyle toplam 1.519 konut ürettiklerini belirterek, Adres Panorama’yı 11 dönüm arsa üzerinde 10’ar katlı üç bloktan oluşan 245 konut olarak tasarladıklarını kaydetti. Konut fiyatlarının 65 bin ile 120 bin TL arasında olacağını söyleyen Dumankaya, yine Tuzla-Aydınlı’da Gizli Bahçe olarak isimlendirdikleri üç yeni projeye daha hayat vereceklerini ifade etti.

‘20 bin yaşar'
Tuzla-Aydınlı’yı tercih etmelerindeki ana neden olarak bölgenin hızla değer kazanmasını gösteren Dumankaya, bunu, yeni ve avantajlı fırsatlarla konut sahibi olma konseptlerinin bir uzantısı olarak nitelendirdi. Adres konseptiyle geliştirdikleri 1.519 konutun 2.5 yıl içinde yatırımcısına yüzde 70’e varan oranlarda getiri sağladığına dikkat çeken Dumankaya, Gizli Bahçe olarak tanımladıkları bu bölgede yine aynı isimle geliştirecekleri diğer projelerin de altını çizerek şöyle konuştu: “Bizler için Gizli Bahçe’nin önemi çok büyük. Orada yer alan projelerimize yenilerini ekleyerek bölgenin değerini arttırmak istiyoruz.”
Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi olan Uğur Dumankaya da Aydınlı bölgesinin taşıdığı önemin altını çizdi. Dumankaya, “Adres Panorama projesi, TOKİ’nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaatı devam eden 5 bin konutluk Aydınlı projesine yakın bir mesafede yer alıyor. Bu projeyle gelecekte bölgede 20 bin kişinin yaşamasını öngörüyoruz” dedi.


‘KATLARI AKILLI PLANLADIK'
Dumankaya Pazarlama ve Satış Direktörü Ufuk Kayador, Adres Panorama hakkında bilgi verdi. Kayador, projenin en önemli özelliklerinden biri olarak akıllı kat planlarıyla tasarım yapmalarını gösterdi.?Bunun, günümüz insanının beklentilerine de uygun düştüğünü belirten Kayador’un altını çizdiği diğer özellik ise, her bir dairenin ev sahiplerine standart dekorasyona sahip bir şekilde teslim edilmesi yönünde oldu.

Yakın plan Panorama
Arsa büyüklüğü: 11 dönüm
Yapı şekli: 10’ar katlı üç blok
Konut sayısı: 245
Daire tipleri: 1+1 ve 2+1
Fiyat aralığı: 65.000 - 120.000 TL



Adresi Aydınlı’daki Gizli Bahçe oldu

Zorlu’nun oteldeki partneri lüksün temsilcisi Raffles
Zorlu, Zincirlikuyu’daki projesinin parçalarından biri olan otelin işletmesi için dünyada ‘premium luxury’ klasmanın en önemli isimlerinden biri olarak anılan Raffles Hotel ile 30 yıllığına anlaştı


Zorlu Gayrimenkul’un İstanbul Zincirlikuyu’daki 102 dönümlük arsada 2 milyar 500 milyon dolarlık yatırım yaparak geliştirdiği ve inşaatında büyük ölçüde ilerlediği Zorlu Center’da yer alacak otel açıklandı. Projede sadece otel için tasarlanan bloğun yönetimini dünyanın bu alandaki uzman isimlerinden biri olarak kabul edilen Raffles Hotel & Resorts yapacak. Zorlu Gayrimenkul’un markayla yaptığı işletme anlaşması 30 yılı kapsıyor.
Premium luxury klasmandaki otel markası olarak nitelendirilen Raffles Hotel & Resorts, 175 milyon dolarlık yatırımın yapılacak ve 2012 sonunda hizmete açılacak olan otelle birlikte Türkiye’ye ilk kez girmiş oluyor.

30 yıllığına anlaştılar
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Nazif Zorlu, Türkiye’nin ilk ve tek beş fonksiyonlu karma kullanım projesi olarak nitelendirdiği Zorlu Center’da alanının marka isimleriyle çalışmaya büyük bir özen gösterdiklerinin altını çizerek şöyle konuştu: “İstanbul’un beşi bir yerdesi olarak nitelediğim projenin önemli bir fonksiyonu olan otel kısmı için dünyaca ünlü bir zincirle anlaştık. Projeye yakışan bir kuruluşla birlikte çalışacağız.”
Raffles’in dünyadaki dokuz oteli bünyesinde bulundurduğuna ve beş tanesini daha açma hazırlığında olduğunu belirten Zorlu, çalışma şartlarına dikkat çekti.
Markayla 30 yıllığına anlaştıklarını söyleyen Zorlu, “İşveren taraf Zorlu Gayrimenkul. Sözleşme gereği farklı fonksiyonlara farklı bir ücret ya da yüzdelik dilim ödemesi yapılacak. Raffles’in bilgi ve birikiminden yararlanacağız. Projenin diğer kısımları için de yine yönetim anlamında konusunda uzman firmalarla görüşüyoruz” diye konuştu.
Raffles Hotels&Resorts Başkanı John Johnston daTürkiye’nin dünya içindeki yükselişini vurgularken, İstanbul’un da turizmde yükselen bir diğer haline geldiğini söyledi.?Johnston, İstanbul’u büyüme planlarına dâhil etmelerinde Zorlu projenin etkili olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

RAFFLES, ZORLU İLE NASIL BİR OTEL İÇİN ANLAŞTI?
Otel için planlanan yatırım değeri 175 milyon dolar. 180 oda olarak projelendirilen otelde bu odalardan 130’u standart, 50’si süit olacak. İstanbul manzarasının algılanabilmesi için büyüklükler ortalamanın üzerinde tutuldu. Bu doğrultuda standart odalar minimum 65 metrekare, suitler ise 370 metrekare olarak tasarlandı. Bu arada otelin adı Raffles İstanbul Zorlu Center olarak belirlenmiş durumda.

TÜRKİYE’YE GİREN RAFFLES KİMDİR?
Raffles Hotels & Resorts, Singapur, Kamboçya, Çin, BAE, Suudi Arabistan, Şeyseller ve Fransa’daki dokuz oteli işletiyor. İki yıl içinde Maldivler, Endonezya, Filipinler ve Çin’de yeni oteller açmaya hazırlanan marka, dünya çapında 98 otel ve resort işleten FRHI Holdings’in çatısı altında yer alıyor. Marka, sadece 2011 yılında bile aralarında ‘En İyi Lüks Otel Markası’nın da bulunduğu yedi ödülün sahibi oldu.

Haberin Devamı


Adresi Aydınlı’daki Gizli Bahçe oldu


Ispartakule’deki 3. projeyi altı ay erken teslim ediyor
İhlas Holding’in Bizim Evler markalı konutlarıyla Ispartakule’de inşa ettiği konutların ilk ikisinde yaşam devam ederken, Bizim Evler 3’te altı ay erken teslime hazırlanılıyor. İnce işçiliğin hızlandığı projede teslimler, 2012 Haziran yerine 2011 Aralık’ta başlayacak.
Emlak Konut GYO tarafından nitelikli konut bölgesi olarak planlanan Bahçeşehir Ispartakule konut bölgesinin en iddialı yaşam alanlarından biri olarak nitelendirilen Bizim Evler markalı projelerde böylece yıl sonundan itibaren yaşayacak insan sayısının 11 bini aşması bekleniyor.
Bizim Evler Proje Satış Müdürü Erhan Değerli, diğer Bizim Evler konutları hakkında da konuştu. İlk proje olan 720 dairelik Bizim Evler 1’de yaşamın 2009’da başladığını belirten Değerli, 522 dairelik Bizim Evler 2’nin ise sekiz ay erken teslim edildiğini kaydederek, “Şimdi, 676 konutluk Bizim Evler 3 de altı aylık erken teslim söz konusu” dedi.


Adresi Aydınlı’daki Gizli Bahçe oldu

Philippe Starck’ın tasarımı konutlar için satış çağrısı
Dünyanın ünlü tasarımcıları arasında yer alan Philippe Starck’ın kurucu ortağı olduğu yoo ile Say Yapı’nın işbirliğinde 250 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirdikleri yooistanbul satışa çıktı. Nisan 2013’te ev sahiplerine kapılarını açacak projede daireler 750 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.
Proje kapsamında 1+1 stüdyo dairelerden 5+1 tam kat dairelere kadar farklı seçeneklerin yanı sıra penthouse ve townhouse’lar da yer alıyor. Toplam 109 özel ve farklı yaşam alternatifinin bulunduğu projede 1+1’ler 101 ile125 metrekare arasında tasarlanırken, 2+1’ler 169 metrekare ile 242 metrekare arasıda değişiklik gösteriyor. Projedeki metrekare büyüklükleri 683 metrekareye kadar yükseliyor.

Haberin Devamı




Adresi Aydınlı’daki Gizli Bahçe oldu

Akasya Acıbadem
Saf Gayrimenkul tarafından Anadolu yakasında gerçekleştirilen Akasya Acıbadem’de 1600 konut bulunuyor. Projede 58 bin metrekarelik yeşil alan, 7 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet, 26 bin metrekarelik Central Park ve 3 bin metrekarelik sosyal tesis yer alıyor.