Ekonomi Apartman yöneticisine düşük faizli kredi

Apartman yöneticisine düşük faizli kredi

14.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şekerbank, ısı yalıtımı için Filli Boya Capatect ile yaptığı işbirliğiyle apartman yöneticilerine yüzde 1’den düşük faiz ile 60 aya varan yalıtım kredisi verecek

Apartman yöneticisine düşük faizli kredi

Şekerbank, ısı yalıtımı için Filli Boya Capatect ile iş birliği yaptı. Enerji verimliliği yatırımlarını yaygınlaştırmak amacıyla geliştirdiği EKOkredi ile bugüne değin 566 milyon TL finansman desteği sağlayan Şekerbank, Filli Boya Capatect ile yalıtım seferberliği başlattı.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, her yıl 60 bin konut yalıtımının hedeflendiği iş birliğinin ilk adımı olarak, apartman yönetimlerini enerji verimliliği ve yalıtım konusunda bilgilendirmek amacıyla 15 Nisan’da Ankara’dan başlamak üzere Denizli, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ dahil 6 ilde yalıtım seferberliği toplantıları gerçekleştireceklerini açıkladı.
1.500 apartman/site yöneticisine ulaşılacaklarını söyleyen Ertürk, proje kapsamında, Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemi’ni tercih eden apartman sakinlerinin uygun faiz oranları ve 60 aya varan vade imkanından yararlanacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Faiz yüzde 1’den düşük
Gökhan Ertürk, enerji tasarrufuna komple bir proje olarak baktıklarını vurgulayarak, Türkiye’deki toplam 20 milyon konutun yüzde 85’inin mantolamaya ihtiyaç duyması sebebiyle ağırlıklı olarak yalıtım tarafında finansman kullandırdıklarını söyledi. Ertürk, EKO Kredi ile yalıtım tarafında farklı süreçler geliştirdiklerini ve apartman yönetimlerine ilk ve tek kredi veren banka olduklarını söyledi. Ertürk, bireysel kredilerin 36 ay vade ile sınırlı olduğunu belirterek, “Apartman yönetimine özel kredilendirmede, vade 60 aya kadar çıkabiliyor. 60 aya kadar aylık yüzde 1’in altında faiz oranlarıyla tüketicilerimiz kredi kullanabilecek. Vade aşağı indikçe bu oran yüzde 0,70’lere kadar düşüyor. 60 aya geldiğinizde yüzde 0,97 civarına geliyor. Bu da şu anda piyasada kullanılabilecek en cazip faiz oranlarından biri. Kredimiz masrafsız. Dolayısıyla kredinin geri ödemesi daha kolay” diye konuştu.

Haberin Devamı

% 50 tasarruf
Filli Boya Yalıtım Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk ise enerji verimliliği politikalarının yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, Türkiye’nin önemli gündem maddelerinden birinin enerji tasarrufu olduğunu söyledi.
Dış cepheye uygulanacak doğru bir ısı yalıtım sistemiyle ortalama yüzde 50 enerji ve yakıttan tasarruf sağlanabileceğini vurgulayan Dindoruk, her yıl ülke ekonomisine yaklaşık 25 milyar TL katkı sağlamanın mümkün olduğunu belirtti. Isı yalıtım sisteminin performansında, kullanılan malzemelerin kalitesinin, birbiriyle uyumunun ve doğru uygulanmasının önemine dikkat çeken Dindoruk, Filli Boya’nın ısı yalıtım uygulaması hizmeti veren bayileri tarafından Capatect teknik şartnamesine göre kullanılan ürünlerde 10 yıl garanti ve 2 yıl sigorta ayrıcalığı sunduklarını kaydetti.
Dindoruk, Enerji Bakanlığı tarafından onaylanmış bir enerji verimliliği danışmanlık firması olmaları sayesinde iş birliği kapsamında Enerji Kimlik Belgesi ve doğru yalıtım için ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti sunduklarını söyledi.